Csípős, agresszív kakassal kapcsolatos történetek?
Nagyimnak volt régen kakasa is.
Kicsi voltam, bementem a tyúkólba, de a kakas megtámadott, belém is csípett, én meg sírva szaladtam ki onnan.
Következő hétvégén kakasleves volt a vasárnapi menü...
:)
Anno még kisgyerek koromban a nagyinál töltöttünk néhány hetet anyámmal egyik nyáron. Kint tettünk-vettünk az udvaron majd mamám megkérte anyámat, hogy adjon a tyúkoknak enni. Volt ott több kakas is, de az egyik irgalmatlan hatalmas "dög" volt, nagyon szép vaj és fekete színű tollazattal. A tyúkudvarban ő volt az atyaúristen.
Mamámat még úgy ahogy elviselte bent az udvarban, őt kevésbé merte bántani, de anyám... na őt nem kímélte. Mamámnak kellett őt kimentenie, szó szerint.
A kakas helyre lett rakva "boszorkány seprűvel" (az régi, hagyományos gally seprű) és be lett ígérve neki, hogy a következő ilyen akció után pörkölt lesz belőle.
Másnap ismét anyám ment etetni, akkor valamivel visszafogottabb volt a kakas, de a harmadik alkalommal megint kitört belőle az idegbeteg állat és anyámat szó szerint arcon támadta.
Mamának se kellett több, meg lett kora ellenére berongyolt a tyúkudvarba torkon ragadta a kakast, lekevert neki néhány taslit, majd a lábánál fogva kihozta és levágta.
Finom pörkölt lett belőle.:)
Tavaly én is elkezdtem itthon baromfit tartani.
Nekem Shaver farm tyúkjaim vannak, napos csibeként vettem őket tavaly nyáron. 20-al indítottam, 4 pusztult el ilyen-olyan módon, a maradék 16-ból decemberre tisztázódott, hogy 10 kakas. Ezek hála isten közel sem ilyen agresszívek, mint mamám paraszt kakasa volt de az kész elmebaj volt amit szerencsétlen tyúkokkal műveltek, így kénytelen voltam ketté választani a bandát; hiába volt vezérkakas is, nem bírt rendet tartani.
Mióta a kakasok külön vannak (most már csak 5-en, mert elkezdték népvándorlásukat a fagyasztó felé) tudtam csak megfigyelni, hogy miként pózerkednek egymással és velem szemben is.
Volt 1-2 amelyik kissé megcsípett 1-2 alkalommal, én erre "megtépáztam" a tarajukat kissé. (Kicsit megszorítottam, megráztam). Azóta csípni nem csípnek, viszont pózolgatnak próbálgatnak terelni de ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!