Hullámos papagáj lábrángással?
Figyelt kérdés
Sziasztok! A hullámos papagájom egyre gyakrabban csinálja azt, hogy nyugodtan ül(ne) a rúdon, de a lába hirtelen elkezd rángani. Látszik rajta, hogy nem direkt csinálja, valami ingerelheti. Mintha viszketne neki, mert ilyenkor a csőrével is elkezdi csipkedni, vakarni a lábát. Könyvekben nem találtam ilyen betegség leírást. Nincs semmi a lábára ragadva, normális a szine is, ill. a karmai is rendben vannak. Mi lehet ez? Lehet rühösség, vagy hasonló?2009. szept. 17. 11:14
1/2 anonim válasza:
Ha atkás lenne, az látszana, mert az atka elsősorban a szemei körül és a csőre szélén szokott lenni (fehér felrakódás, mert a testnedveiből táplálkozik), úgyhogy ez más lesz. Még én se hallottam ilyenről, én mindenképp állatorvoshoz vinném. Nekem egyszer volt beteg az egyik hullámosom, mert huzatot kapott, de akkor nem csak a lába, hanem az egész kismadár remegett a láztól, de az orvostól kapott cseppektől és injekciótól 2 napon belül jobban lett, úgyhogy orvos, ő biztos többet tud mondani.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Az elmúlt napokban megjelentek fehér elszineződések a lábán, ill. mintha meg is vastagodott volna helyenként a bőre. Lehet kipróbálok valami atka elleni szert, ha nem használ, viszem doki bácsihoz!
Üdv!
2009. szept. 20. 15:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!