Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Hullámos papagáj tartásnál...

Hullámos papagáj tartásnál mennyire kell odafigyelni a madarak nemére?

Figyelt kérdés
2 egyed esetén fiú-lány, de mi van akkor, ha tévedésből 2 lány lesz? Ki fognak jönni egymással? És ha nem egyszerre lesz meg a 2 madár, számít, hogy milyen nemű az első, és milyen a jövevény? Több hullámos tartása esetén (egy kalitkában) számít a nem? Pl. 2 lány 1 fiú, vagy 3 fiú 1 lány, stb.
2013. febr. 26. 20:10
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha csak ketten vannak, akkor mindegy milyen neműek.

Ha már többen akkor nem. Ha több hím van akkor a tojókért fognak veszekedni. És ha kalitkában tartod őket nem pedig röpdében, akkor még ki se tudnak térni egymás elöl.

Ha külön-külön veszed meg őket, nem számít hogy milyen nemű az első madár.

2013. febr. 26. 20:25
 2/6 anonim ***** válasza:
A hullámosok nem annyira agresszívak, hogy ez problémát okozzon, de akkor is inkább egyedfüggő a dolog.
2013. febr. 27. 16:59
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Most egy hullámosom van, elvileg tojó. Kb 2-3 hónap után (hogy itt van) veszek mellé egy másikat márciusban. És valahol azt olvastam, hogy 2 tojó nem fér meg együtt. Fiút szeretnék, de nem lehet biztosra tudni egy fiatal madárkánál, hogy mi lesz.

2013. febr. 27. 21:22
 4/6 anonim ***** válasza:
Tölts fel egy képet, és segítek, ez butaság én már kirepülés előtt meg mondom milyen nemü lesz a kicsi, csak tapasztalat kérdése, sőt egyes színeknél látni sem kell a kicsit és meg lehet mondani milyen. :P
2013. febr. 28. 21:14
 5/6 anonim ***** válasza:
én úgy hallottam hogy ha több tojó van együtt összeverekedhetnek, és súlyos sérüléseket okozhatnak egymásnak.
2013. márc. 1. 13:07
 6/6 anonim ***** válasza:

egyébként nagyon könnyű megmondani.a csőrük felett ahol vannak az orrlyukak annak a színéről is meg lehet mondani.

meg a viaszhártya színéről.

meg ha oldalról nézed a fejét a tojóknak mindig kerekebb a feje mint a hímeknek, tehát a fejformából is meglehet mondani nagyon könnyen.meg hát a viselkedés.......

abból is.egy csomó dologból.és nem kell hozzá az hogy a madár felnőtt legyen fiatalon is meglehet állapítani.

2013. márc. 1. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!