Eddig mindig normálisan evett és ivott, játszott a játékaival, felmászott a létráján, majd le, fel, meg sem állt. Ma reggel, viszont leesett, és rándult egyet a teste, és azóta csak lenn próbál néha ballagni a kalicka alján, és semmihez nincs kedve, vagy inkább ereje. Megpróbált egyszer felmászni, de nem tudott a lécére. Nem eszik, nem iszik, és furcsán csicsereg. Nagyon erőtlen, tompa hangja van, néha pedig semmi hangja nincs. Kicsit mintha prüszkölne. Egy helybe a kalicka alján gubbaszt. Mi baja lehet neki? És hogy lehet raj segíteni?
Vidd el orvoshoz mindenképp! Általános gyengeség nagyon sok fajta betegség tünete lehet, így nem lehet megállapítani, csak ha szakértő vizsgálja meg!
2013. febr. 17. 14:54
2/8 anonim válasza:
Vidd el az állatorvoshoz minél hamarabb,nem akarlak megijeszteni ,de ez magától biztos nem fog javulni és szerencse ha az éjszakát vagy 1-2 napot túlél állatorvosi segítség nélkül.Az okát csak az orvos tudná megállapítani,de ha egy madár a kalitka álján gubbaszt és nincs ereje visszaülni a rúdra akkor nincs sok esélye...sajnos tapasztalatból mondom.
2013. febr. 17. 18:51
3/8 A kérdező kommentje:
Állatorvoshoz vinni csak holnap tudom, de elviszem mindenképp.
De amúgy már jobban van. Evett újra, és visszamászott a rúdra, és elkezdett a műanyagmadárral játszani. A hangja is megjött kicsit és sétálgatni is próbál.
De észrevettem, hogy az egyik felét húzza, mikor sétál. Nem lehet, hogy becsípte a lábát valahova, és elért egy ideget? És ezért esett reggel le a lécről?
2013. febr. 17. 21:03
4/8 anonim válasza:
Hálaistennek. Végig gondoltam rátok.
Első vagyok. Lehet, hogy megsérült a lába, köszvény is lehet bár annak úgy emlékszem vannak látható tünetei is.
Majd holnap kiderül, írd meg nekünk is, légy szíves. És szurkolok neki, hogy meggyógyuljon.
2013. febr. 17. 21:14
5/8 anonim válasza:
2.válaszoló vagyok.Örülök,hogy javult.Lehet,hogy csak megrándult valamije,de lehet belső probléma miatt is.Engem is érdekel,hogy mit mond majd a doki.Várjuk válaszod...
2013. febr. 17. 22:02
6/8 A kérdező kommentje:
Na, már normálisan viselkedik, megjött a hangja, csipkedi a kezem, és eszik is, sétál a rudakon. Úgy tűnik a lábával volt csak egy kis probléma. De sajna orvoshoz nem tudtam elvinni, mert megszűnt a rendelés. Ez az egy volt a környéken csak, de már ez sincs...
2013. febr. 18. 14:10
7/8 anonim válasza:
Azért ellenőrizd időnként,ha látod rajta,hogy fáj neki,vagy valami nem oké,akkor szerintem bekenheted neki a lábát húzzódásokra,gyulladásokra való krémmel,nem lesz tőle baja.Örülök ,hogy rendbejött a madárkád,nagyon szeretem a hullámosokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!