Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Miért civakodik mindig a...

Miért civakodik mindig a papagájom?

Figyelt kérdés

Van egy 8-9 éves papagájom (nőstény), és a nővérem most kapott két kicsi papagájt. Az egyik 3 hónapos (nőstény), a másik 1,5 hónapos (hím). Az én papagájom folyton átcsipog az újaknak, az újak is neki, tök jól elcsipognak, de amikor össze vannak engedve, az én madaram haragos, szétteszi a szárnyát, támadólag áll, és folyton odakap valamelyiknek. Néha össze is akaszkodnak a csőrükkel és nagyon veszekednek. Miért csinálják?

Volt nővéremnek néhány hónapja egy 10 éves papagája, előbb volt ott, mint az enyém, és az enyém azzal is folyton összeakaszkodott, és bántotta. Pedig külön meg tök jól elcsipognak :)

És az enyém állandóan borzolja a tollait, szétteszi a szárnyát, mondhatni: teszi magát, játsza a nagymenőt. Mondjuk mindig erőszakos volt. Ha az ember elmegy a kalitkája közelében, rögtön veszekedni meg rikácsolni kezd. A kezemre bátran felül, de folyton erősen csipked, és azt nézi, hol kaphatna el, hogy fájjon. Miért ilyen erőszakos szadista? Sosem lehet műr párja vagy sosem fog összebarátkozni a többiekkel? Mit csináljak vele, hogy ne legyen ilyen agresszív?

2009. szept. 3. 19:10
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt a hasonlatot tudom mondani mikor idegen kutyákat összezársz... Lehet ne a legjobb hasonlat, de gondold úgy, hogy aki régebb óta van ott védi a területét, én biztosan nem egy helyre tenném őket.
2009. szept. 3. 19:13
 2/7 A kérdező kommentje:
Éppen ezért írtam meg azt is, hogy volt már előtte a nővéremnek egy papagája, aki előbb ott volt, mint az enyém, mégis az enyém támadott rá az idősebbikre.
2009. szept. 3. 19:18
 3/7 A kérdező kommentje:
Tehát nem hiszem, hogy ez az oka.
2009. szept. 3. 19:18
 4/7 anonim ***** válasza:
50%
Nem látok a fejükbe, erre a kérdésre nem sokan tudnak értelmes választ adni :)
2009. szept. 3. 19:38
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én egyik lánypapagájom is pont ezt csinálja.
2009. szept. 3. 19:43
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Milyen fajta papagáj a tiéd és a támadottak?

Pl a törpepapagájról olvastam, hogy még a párját is képes agyonverni, ha valami nem tetszik neki. Az tehát egy elég agresszív fajta.

A két fiatal közül a nőstényt szerintem meg azért bántja, mert ugyanaz a neme, és csak egy hím van. Viaskodik már most a hímért. Ha viszont úgy látja, hogy a hím inkább az ő kis fiatal nősténye felé húz, akkor még oda-oda üt neki is.

Ha nem akarod, hogy megölje a fiatalabbak bármelyikét-, mert akár még az is lehet, ha eldurvul a dolog-, akkor ne engedd őket soha össze.

2009. szept. 3. 19:53
 7/7 A kérdező kommentje:
Hullámos papagáj mindegyikük! Igazából pont, hogy a fiút támadja, nem tudom miért. A fiú mindig menne ismerkedni, bújik, meg barátkozna, az én papagájom meg odasóz neki :S A csaj az nem is érdeklődik a papagájom iránt, vele nem is bunyózik. Mindegy, mindig is tudtam, hogy kissé kattant a madárkám, de hogy ennyire... :) Mindenesetre csak felügyelettel szktam őket összeengedni, és csak 10 percre kb, hogy más ne zavarjon, csak rájuk tudjak figyelni, és ha látom, hogy már támadna, akkor odateszem a kezem, hogy békénhagyja. Nem olyan vészes, csak odakoppintanak egymásnak. Madaram főleg csak teszi magát. Áh, kattant :)
2009. szept. 3. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!