Clickertraining mennyire működik a sárgabóbitás kakaduknál?
És, erre a klikkelésre van valami boltban kapható dolog is ? Én pusztán a tolltépése miatt szeretném alkalmazni, meg hogy rajtam kívül másokat is odaengedjen. Eddig tréning nélkül tanítottam táncolni, trükkökre ( nem kell nagyra gondolni, ajtó kinyitás, bebújás az újság papír alá ). Úgy hallottam, hogy ezzel a módszerrel egyszerűbb. Még egy kérdésem lenne :
Pontosan hogyan is kell csinálni ?
Vehetsz a boltokban kapható kutyásoknak szóló clicker training könyvet (a módszer lényege ugyanaz). Vagy van itt egy oldal ami pont ilyesmivel foglalkozik:
Jujj szegény, kicsit tépi a tollait. Clickerrel nem tudod leszoktatni erről a rossz szokásáról. A clicker a jutalomfalatot helyettesíti, ha meghalja tudja hogy jól csinált valamit és hogy a mutatvány után kapni fog jutalmat érte. Viszont a tolltépés egy olyan szokás ami az agyába égett, nehéz egy kakadut leszoktatni róla, fordulj orvoshoz vele, hátha tud segíteni valamit.
Amúgy mindezek ellenére aranyos madárka :)
Várom a videót :)
Értem akkor, sok sikert. Bár én nem látom hogyan lehetne vele leszoktatni róla. A clicker alapból jutalmazásról szól. Büntetni úgy tudod, ha nem adsz neki jutalmat. Viszont a tolltépés egy szokás amit akkor is csinál akár adsz neki jutalmat akár nem. Mindenesetre sok sikert vele, jó lenne ha leszokna :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!