Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Szenegáli papagáj tojót vagy...

Szenegáli papagáj tojót vagy hímet válasszak?

Figyelt kérdés

Már több helyen is érdeklődtem, de azért ide is kiírom. Szeretnék venni egy szenegáli fiókát, mint háziállatot, tehát nem tenyésztésre, csak szelidítésre, esetleg trükkök betanítására. Úgy halottam, hogy a hímek agresszívabbak és dominánsabbak, mint a tojók, főleg ivaréréskor. Ezt persze nem úgy kell érteni, hogy leharapják az ember kezét. Ezek után én a tojóra szavaznék, azonban több olyan információt is kaptam, hogy az azonos neműek nem jönnek ki jól, Tehát én nő vagyok és egy tojót választanék, és benne van a pakliban gondolom, hogy egy férfihoz jobban fog majd ragaszkodni.

Hogy döntenétek a helyembe?

Előre is köszönöm!

2013. jan. 6. 10:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
65%
Uncsi ez a kérdés... Már én is többször olvastam.
2013. jan. 11. 19:37
 12/13 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti: Köszi a választ!

Utolsó: Linkelnél párat? hisz neked már úgyis uncsi, mert bizonyára sok ilyen kérdést láttál, én személy szerint nem találkoztam még eggyel sem...ettől függetlenül még lehet hogy van

2013. jan. 11. 21:16
 13/13 anonim ***** válasza:

Szerintem elég ha idézek párat:

"Szenegáli lehet hangos, nehezen kezelhetö de csandes és kedves is, melyik milyen s mennyire sikerül is gazdának nevelnie."

"Szenegáli nem csak abbol állhat, hogy hátára fekszik, játszik, több emberrel kijön. Sok szenegáli nagyon monogám, 1 emberes, ivarérésig probléma mentes, néhánynál ez a pre pubert kori 7-10 honap agresszio megjelenhet, többüknél ivaréréskor a mini pitt bull-ság, egy nagy papagáj kicsi testben, erös csörrel ami ha ráfog nem enged el, amazon legalább elengedi ha pl földre teszed, repülve támad, akár szemre is. DE irom nem mind, csak viszonylag gyakran elöfordul. Aki nem tud jol nevelni és család sem alkalmas alany annak nem valo, mert "kemény" madár lehet s mire ez kiderül ott szeretet született már, ragaszkodás, és sir a madár lelke is meg gazdáé is ha nem tudják a helyzetet megoldani s tul kell adni a madáron. "

"Szenegálikbol kb minden 10 gyogyis lesz ivaérés után"

"7-10 honaposan van egy hullám, aztán vagy jobb lesz vagy nem, aztán 2-3 évesen ivarérettek lesznek, akkor kemény lehet vagyis a kb 3-13 év közötti idöszak, utána állitolag lenyugszanak. Nem mindegyik szenegálival van probléma."

2013. febr. 25. 02:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!