Szenegáli papagáj tojót vagy hímet válasszak?
Már több helyen is érdeklődtem, de azért ide is kiírom. Szeretnék venni egy szenegáli fiókát, mint háziállatot, tehát nem tenyésztésre, csak szelidítésre, esetleg trükkök betanítására. Úgy halottam, hogy a hímek agresszívabbak és dominánsabbak, mint a tojók, főleg ivaréréskor. Ezt persze nem úgy kell érteni, hogy leharapják az ember kezét. Ezek után én a tojóra szavaznék, azonban több olyan információt is kaptam, hogy az azonos neműek nem jönnek ki jól, Tehát én nő vagyok és egy tojót választanék, és benne van a pakliban gondolom, hogy egy férfihoz jobban fog majd ragaszkodni.
Hogy döntenétek a helyembe?
Előre is köszönöm!
Egy dégi dokumentum filmben láttam, hogy kihívták az orvost, mert a papagáj amit hímként vettek, nem bírta elviselni a feleséget, csak a férjét. Kivizsgáltatták, és kiderűlt, hogy egy tojó volt, és azért nem szerette a nőt, mert nő volt.
Köszönöm a választ! :)
Az első hullámos papagájom egy hím volt, úgy vettem, hogy kötődni valamint vonzódni fog hozzám, hát sajnos nem így lett...bár akkor még kezdő voltam, lehet, hogy én rontottam el valamit, de elég domináns volt, védte a területét, pedig sosem nyúltam be a ketrecébe, csak ha takarítani kellett. Ha úgy tartotta kedve, belém csípett, sosem tudtam hozzáérni, csak ha ő jött oda hozzám. Ezért is van a hímek iránt egyfajta félelmem, és emiatt is húz a szívem a tojó felé jobban, de ha a tojóból meg az előbb említett(dokumentum film) reakciót váltanám ki, mert nő vagyok, akkor megint csak egy dilemma...
Egyébként akkor nektek volt egy hím szenegálitok,ha jól értem. Mennyire volt domináns? Nem csípett?
Köszönöm a válaszokat!
a tojó vagy a hím csipkelődött?
Egyébként köszi a válaszokat, nagyon sokat segítetek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!