A nimfa papagajok tenyleg hajlamosak ok nelkul megvadulni?
Van egy tunderi aranyos emberhez ragaszkodo nimfalanyom.
De tegnap egy allatkereskedo teljesen elvette a jokedvem, szerinte a nimfak gyakran megvadulnak, minden ok nelkul.
Igaz ez?
A kalitkák rácsát ártalmatlanítják. A kisebb kalitkák rácsát egy ártalmatlan réteggel vonják be(ettől arany vagy ezüst színű). De ez a rétek idővel lekopik és az alatta lévő kezeletlen fém már mérgező. Nem értek annyira ehhez de amit a nagy kalitkákkal csinálnak(pl. azokkal amik papagajjatek.com-on vannak) az a legjobb. Mert nem kell időnként újat venni belőle mert a rácsa sose lesz mérgező.
A láncokat,drótokat (nem minden esetben!) szintén bevonják ártalmatlan réteggel. De tapasztaltam már hogy egyikről-másikról milyen hamar lejön(vagy magától vagy attól hogy megrágta az egyik papagájom egy kicsit vagy pusztán attól hogy fogtam). Persze nem minden lánc,stb ártalmas de én mindet lecserélem kenderzsinegre.
Magyarországon a papagájtartás kultúrája nem is beszelve azok gyógyításáról még nagyon gyerekcipőben jár. Pl. ezért sincs nagyon a magyar állatkereskedésekbe vagy online állatkereskedésekben normális dolog mind tele van tükörrel,csengővel,kicsi kalitkával,stb. Pedig szívesen vennék pl. üvegre tapasztható ülőrudat, ilyen-olyan gyári ételkereső játékot, T rudat de külföldről nem merek rendelni. Olyan naplámpa ami madaraknak is jó pl. csak 1 kereskedésben van ha jól tudom de ott is csak az izzó pedig nagyon fontos tartozék (lenne) minden szobában tartott papagájnak.
Az arany ártalmatlan az ezüstöt nem tudom.
Értem!
Köszönöm a választ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!