Kezdőoldal » Állatok » Madarak » 12 éves lány vagyok. Szeretnék...

12 éves lány vagyok. Szeretnék egy papagájt. De nem tudom, hogy melyiket. Véleményedre vagyok kíváncsi! Amit tudtok az légyszíves írjátok le. Szerintetek?

Figyelt kérdés
Felelősség teljes vagyok.Egy olyan papagájt szeretnék ami okos,tanulékony,tud "beszélni" jól,szelíd,szereti ha simogatják,kis gyerek mellé,nem hangos..Ha tudtok ilyet akkor légyszíves írjátok le meg mekkora,mennyibe kerül kb.,mekkora kalitka kell neki.
2012. okt. 20. 00:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Olyan nincs, hogy egy papagáj ne legyen hangos. :) Nekem hullámosom van, és iszonyú hangja van.Néma papagáj nincs.

Kezdőnek ajánlatos a hullámos papagáj: 800-2500 Ft, egyedül tartott hímek rengeteg türelemmel megtanulnak beszélni (nagyon ritka eset).Lehetőleg tenyésztőtől vedd a madarat, és csak olyantól, aki kézzel nevelte a madarait!Ez nagyon sokat segít!

Írhatnám még a nimfát, de ő nem az az apró madárka, és rettenetesen szeret kiabálni.Nem igazán tanítható beszédre, inkább énekel és hangokat utánoz (az enyém megtanult néhány dallamot elfütyülni).

Arát, jákót, kakaduféléket ne vegyél, mert 1. nagyon drágák, itt olyan 300.000 forint felett lehet gondolkodni, és 2. nem kezdőnek való!Hatalmas madarak, különleges életteret igényelnek, sajátos igényeik vannak.Rozellát semmiképp, mert szinte nem is szelidíthető.

Ne azért vegyél madarat, mert különleges, drága vagy ritka. :) Egy hullámos is lehet rendkívüli! ;)

2012. okt. 20. 01:52
 2/6 Tibor Pupak válasza:
Szerintem inkább 1-kis kutyát kéne venni! A felelőségről meg annyit,hogy nekem is voltak halaim,hörcsög,stb és 2-3-év mulva már nem is nagyon érdekeltek! Szóval legyen 98-cm 45-kg -és a neve pedig akkor hát mi is lenne? Hát Pityúúúúúúúú--:)
2012. okt. 20. 05:13
 3/6 anonim ***** válasza:
Mindenképpen papagájt szeretnél? Mert vannak más díszmadarak is, amik mondjuk kevésbé hangosak. És tudnod kell, hogy a madarak (kivéve az igazán szelíd és kézzel nevelt papagájokat) nem szeretik úgy a babusgatást, simogatást, mint mondjuk a kutyák vagy macskák. Ezért kell jól meggondolni, hogy milyen célra szeretnéd, és egyedül akarod-e tartani. Az egyedül tartott madarak nagyon nagyon sok gondoskodást és törődést igényelnek, mert ha unatkoznak, nincs elég inger számukra akkor depressziósok lehetnek, elkezdik tépkedni a tollaikat, stb. Viszont párban tartva nem fordítanak annyi figyelmet az emberre, mert leköti a fajtársuk. Minden madár rendetlen, kiszórják a magokat, vedlési időben mindenhol száll a toll, stb. És ez nem csak egy-két évre szól, olyan 10 évvel számolni kell papagájnál, kanárinál is. Ha nyaralni mentek, vagy nem vagytok otthon akkor rá tudjátok-e bízni valakire a madarat? Ha esetleg megbetegszik, akkor el tudtok-e rohanni vele azonnal egy állatorvoshoz? Ezeket nagyon alaposan gondold át, mielőtt bármilyen madarat is vásárolsz.
2012. okt. 20. 10:29
 4/6 A kérdező kommentje:

ma 01:52

Nagyon köszönöm!

2012. okt. 20. 11:46
 5/6 A kérdező kommentje:
Kutya van
2012. okt. 20. 12:23
 6/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Örülök, hogy segíthettem. ^^

Én 1 hete vettem a hullámosomat, tenyésztőtől, az első nap már ráült a kezemre, és a tenyeremből evett.Erre mindenképp ügyelj, hogy szelíd madarat vegyél!Én tapasztalatból mondom: vettem állatkereskedésben (Zoo Dom, Campona)több hullámost is.Volt, amelyik agresszívan nekem esett, ha cseréltem az etetőjét, a másik pedig annyira félt, hogy majdnem leájult az ülőágról.Ilyen helyről semmiképp sem szabad állatot venni, egyik tengeri malacom a hazatérés után 1 nappal elpusztult. :( Visszavittem, és ott azt mondták, hogy sokszor előfordul, dobjam csak a kukába, adnak másikat...(visszakértem a pénzem, és elküldtem az eladót a vérbe, mondván, hogy ide többet be sem teszem a lábam).

2012. okt. 20. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!