12 éves lány vagyok. Szeretnék egy papagájt. De nem tudom, hogy melyiket. Véleményedre vagyok kíváncsi! Amit tudtok az légyszíves írjátok le. Szerintetek?
Olyan nincs, hogy egy papagáj ne legyen hangos. :) Nekem hullámosom van, és iszonyú hangja van.Néma papagáj nincs.
Kezdőnek ajánlatos a hullámos papagáj: 800-2500 Ft, egyedül tartott hímek rengeteg türelemmel megtanulnak beszélni (nagyon ritka eset).Lehetőleg tenyésztőtől vedd a madarat, és csak olyantól, aki kézzel nevelte a madarait!Ez nagyon sokat segít!
Írhatnám még a nimfát, de ő nem az az apró madárka, és rettenetesen szeret kiabálni.Nem igazán tanítható beszédre, inkább énekel és hangokat utánoz (az enyém megtanult néhány dallamot elfütyülni).
Arát, jákót, kakaduféléket ne vegyél, mert 1. nagyon drágák, itt olyan 300.000 forint felett lehet gondolkodni, és 2. nem kezdőnek való!Hatalmas madarak, különleges életteret igényelnek, sajátos igényeik vannak.Rozellát semmiképp, mert szinte nem is szelidíthető.
Ne azért vegyél madarat, mert különleges, drága vagy ritka. :) Egy hullámos is lehet rendkívüli! ;)
ma 01:52
Nagyon köszönöm!
Első vagyok.
Örülök, hogy segíthettem. ^^
Én 1 hete vettem a hullámosomat, tenyésztőtől, az első nap már ráült a kezemre, és a tenyeremből evett.Erre mindenképp ügyelj, hogy szelíd madarat vegyél!Én tapasztalatból mondom: vettem állatkereskedésben (Zoo Dom, Campona)több hullámost is.Volt, amelyik agresszívan nekem esett, ha cseréltem az etetőjét, a másik pedig annyira félt, hogy majdnem leájult az ülőágról.Ilyen helyről semmiképp sem szabad állatot venni, egyik tengeri malacom a hazatérés után 1 nappal elpusztult. :( Visszavittem, és ott azt mondták, hogy sokszor előfordul, dobjam csak a kukába, adnak másikat...(visszakértem a pénzem, és elküldtem az eladót a vérbe, mondván, hogy ide többet be sem teszem a lábam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!