Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Miért halnak meg a 3-4 éves...

Miért halnak meg a 3-4 éves hullámos papagájaim?

Figyelt kérdés
Etetve vannak rendesen, a vizük is mindig friss, zárt helyen vannak ezért a megfázás sem jöhet szóba, mi lehet a gond?

2012. okt. 1. 15:14
1 2
 1/20 vasálarcos válasza:
1%
Az idő, asszonyom/uram, az idő... Kb ennyi élettartam normális, persze egy hullámos tovább is élhet (mi is tartunk, tartottunk), de ez az élettartam egyáltalán nem abnormális
2012. okt. 1. 15:17
 2/20 anonim ***** válasza:
19%
A hullámos papagáj élettartama 6-10 év. De az enyémek is kb. 3-4 évesen haltak meg, és fogalmam sem volt hogy mitől.
2012. okt. 1. 15:22
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Ne vicceljetek már...Hogyan tartod őket? Mit adsz nekik enni? Attól, hogy eteted, még nem biztos, hogy egészségesek is. Mennyi és milyen gyümölcsöt, zöldséget kapnak? Van csőrkoptatójuk? Van a ketrec alján, vagy az eleségükbe keverve madárhomok? Ez elengedhetetlen, ezzel zúzzák össze a magokat. Kapnak elég vitamint?
2012. okt. 1. 15:25
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
A mieink jóval tovább éltek, a hullámos papagájok átlagos életkora 6-10 év, ez nem normális. Szerintem kérdezd meg a tenyésztőt akitől vetted, vagy egy állatorvost, hogy mi lehet a gond.
2012. okt. 1. 15:26
 5/20 anonim ***** válasza:
91%
Mindenféleképpen tartásbeli gondok vannak. Egy rendesen tartott papagáj nem pusztul el a normál élettartama felében. Ahogy értelmezem a kérdést, a kérdezőnek több madara elpusztult fiatalon, és nem hiszem, hogy mindig beteg állatokat fog ki magának..
2012. okt. 1. 15:31
 6/20 anonim ***** válasza:
92%
Lehet kajáltatási gond (nem megfelelő minőségű magok, egyoldalú táplálás, tehát nem kap zöldséget, gyümölcsöt), de az is lehet, hogy kis helyen van tartva, ingerszegény környezetben, az is jelentősen megrövidítheti az élettartamát. Nézz után a neten, hogy hogy érdemes papagájokat tartani, mekkora helyen, mivel etetik őket, hányat tartanak közülük, stb, és gondold végig, hogy mit tettél másképp. Remélem a következővel sikeresebb leszel.
2012. okt. 1. 16:41
 7/20 anonim ***** válasza:
54%

A hullámosok átlag életkora kb. 15-20 év megfelelő tartás mellett.

Az én véleményem az hogy a 6-10 év azért terjedt el mert szinte az össze papagájos oldalt teljesen kezdő így tapasztalatlan,tudatlanabb emberek csinálták/csinálják és mivel az ő papagájaik pont azét mert közel sem tudnak mindent a tartásukról meghalnak 6-10 éves korukban és meg sem fordul a fejükben hogy a saját hibájuk miatt haltak meg a madarak ezért kiírják az oldalukra hogy az xy nevű hullámosom meghalt 7 évesen öregségben(vagy sokan ezekről az oldalakról másolják át a téves információkat a saját oldalukra ezzel terjesztve a hülyeségeket). És így került be a hullámos papagájok leírásába hogy az átlag életkoruk 6-10év,8év vagy hasonló.

Az embereknél is azért számít ritkaságnak mondjuk a 100 év mert nem érdekli az embereket hogy mit esznek,mit kapnak,mit csinálnak,stb pedig ha ezek érdekelnék az embereket és nem a pénz lenne a legfontosabb a hatalmon lévőknek sokkal több lenne az emberek átlag életkora is.

De mindegy nem ez a lényeg. A lényeg az hogy mivel több madár hullott el ilyen fiatalon nálad biztos hogy azzal van baj ahogy tartod őket.

Hogyan, mivel etetted őket? Hogyan tartottad őket? Mi volt a kalitkában és a környékén? Illetve hol volt a kalitkájuk? Ki voltak engedve a kalitkából?

Volt valami furcsaság a viselkedésükben, ürülékükben, étvágyukban a haláluk előtti napokban?

"Hirtelen" haltak meg vagy előtte mondjuk a kalitka aljába gubbasztottak vagy hasonló?

2012. okt. 1. 16:52
 8/20 anonim ***** válasza:
35%

Nagyon régóta tartok hullámosokat. Már az internet előtti korszakban is voltak madaraim. És szégyen, nem szégyen, bevallom, nem egy hullámosom élt 3 évig... Mindig ugyanaz a forgatókönyv: nem fázhattak meg, de gubbasztottak.. napokig.. a végén már enni sem tudtak, leköltöztek a kalitka aljába.. jobban lettek hirtelen, és aznap éjjel meghaltak. Gyerek voltam, mindenki azt mondta, hogy öregek voltak, ez a normális. Aztán utánajártam a dolgoknak, és rájöttem, hogy nem, nem normális.

Etettük őket.. maggal, almával, uborkával.. cseréltük a vizüket rendszeresen. Csőrkoptató mindig volt. Még azt a szar, 100 Ft-os kis vitamincseppet is kapták.. Reptetve voltak.. Hogy mi hiányzott? Pusztán az, amivel mindez a tápanyag rendesen fel tudott volna szívódni, madárhomok/grit, egy csomó fontos nyomelem és ásványi anyag (többek közt, hogy csak a legfontosabbat említsem, pl a főtt tojás is), megfelelő méretű kalitka, és az, hogy ne a konyha mellett tartsam őket.. és még egy csomó egyéb apróság, ami közvetve nem okoz halált 3 éves korukban, de hozzájárul azzal, hogy nem érzik magukat szabadnak. Lehet, hogy én úgy láttam gyerekfejjel, hogy minden oké, de a valóságtól ez igen messze állt.

Olvass utána mindennek. Ne ettől az egy kérdéstől várd a megváltást, hogy majd rájövünk, mi hibádzik, te kijavítod, és minden rendbe jön.. Ezt ritkán okozza 1 db tényező (bár a homok hiánya az mondjuk pont egy ilyen volt nálam). Mindent olvass el, az idre.hu-tól kezdve papagájtartó blogokig, amit csak találsz. Ha ellentétes infókra lelsz, kérdezz nyugodtan. Az idre-n pl csak profik vannak.

Remélem, neked is sikerül kijavítani az eddigi hibáid, és téged is megajándékoznak a madaraid sok sok év boldogsággal, mint engem:)

2012. okt. 1. 18:37
 9/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Minden bizonnyal a homok volt ami hiányzott, meg talán a tojás, mert magban, zöldségben, térben, vitaminban csőrkoptatóban nem szenvedett hiányt.
2012. okt. 1. 20:49
 10/20 anonim ***** válasza:
37%

"Etettük őket.. maggal, almával, uborkával.. cseréltük a vizüket rendszeresen."

Az uborkával vigyázz! Csak ritkán és keveset kapjanak mert nagyon könnyen megmérgezheted vele őket.

(Ha érdekel miért leírhatom.)

"Mindent olvass el, az idre.hu-tól kezdve papagájtartó blogokig, amit csak találsz. Ha ellentétes infókra lelsz, kérdezz nyugodtan. Az idre-n pl csak profik vannak."

Ha elolvas minden oldalt amit talál elég sok sőt inkább kismillió dolog lesz amiről 2 vagy több különböző véleményt talál.

Én alapból 2 fórumot olvasok az idrét és a forum.index.hu-t és így is jó pár dologról tudok(a madárhomok adásától kezdve a sajtig) amiben nem értenek egyet a profik.

Az indexen pl. valaki szinte kezdettől fogva nem ad a papagájainak(rengeteg papagája van) madárhomokot és semmi bajuk(nemespapagájok,amazonok,feketetsapisok a vadonban szinte sosincsenek a földön és amikor vannak akkor se a kavicsokért ezért már alapból nem helyes az hogy a papagájoknak kell a madárhomok,amerikában és egyéb helyeken a profi állatorvosok,tenyésztők,papagájtartók is mondják hogy nem kell nekik sőt ártalmas is lehet és az egzotikus papagáj tartásnak sokkal régibb a kultúrája ott mint itt,stb van akinek a nemese begyébe még mindig bele van ragadva a madárhomok ezért sokat tüsszög,savas).

És van aki kezdettől fogva adja nekik. Mégis mindegyik gazdinál makk egészségesek a madarak.

A sajtról az egyik helyen azt írják zsírszegény trappista mértékkel jó és adják is nekik másik helyen azt hogy az egész beltartalma úgy ahogy van nem jó nekik ezért csak károsítja az érrendszerüket és a májukat,elhíznak tőle,stb tehát ártalmas főleg a kisebb papagájoknak.

Már tényleg én se tudom mi az igazság,mit higgyek és ez csak 2 dolog a sokból.

2012. okt. 2. 01:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!