Mit csináljak, ha a hullámos papagájaim nem esznek meg semmit csak magot?
(Zab elvileg minden magkeverékben alapnak kellene, hogy legyen..)
Nem minden formában eszik meg az ételeket. Általában egymástól lesik el, mi "ehető", mi nem. Ha egyikük megkóstolja, akár véletlenül, játék közben, a másik is megfogja. Próbáld különböző módokon tálalni: reszelve, fellógatva zsinegre, bedugva a rács közé, összevagdosva.. A kalitka aljáról nem esznek szívesen, illetve csak akkor, ha ezt így szokták meg, úgyhogy célszerű magasra tenni az ételeket. A főtt tojást apróra törve keverd össze a magokkal, úgy kénytelenek lesznek enni minimális mennyiséget belőle, mert ez kell a szervezetüknek. Amennyiben mégsem, vitamincseppeket és vitaminokkal dúsított magkeverékeket vegyél, bár ez utóbbi elég drága (Prestige eledel kb 1500 Ft), de, ha összekevered az átlag magkeverékkel, hónapokig elég, és fontos ásványi anyagokat tartalmaz.
Előbb-utóbb rá fognak kapni!
Eleinte félnek, de aztán rájönnek, hogy finom! :)
Az a lényeg, hogy mindig tegyél eléjük, mert magkeveréken kívül szükségük van másra is!
Én többnyire úgy szoktam, hogy lereszelek répát és almát. Ezt minden nap kapnak, mindenképp reszeld!
Néha lehet úgy, hogy az almába reszelsz egy háztartási kekszet is, azt is nagyon szeretik. Főtt tojást heti 1-szer kell adni nekik, szintén reszeld, az enyémek ezt szeretik a legjobban!
Lehet néha túrót is adni nekik.
Salátát én csipesszel rakom be nekik. Szóval ezeket eszik. Nálam az uborkát nem eszik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!