Kb. hány szót / mondatot tud megtanulni egy hullámos papagáj?
Nekem most is van hullámosom, nem régóta...így ő még nem beszél. Bár szerintem már nem kell sokat várnunk az első szavakhoz.
De volt gyerekként egy; több, mint 12 évig élt, ő elég sok szót megtanult, sőt rövidebb mondatokat is. Szépen érthetően beszélt, csak ha számára idegen tartózkodott a lakásban, akkor nem volt hajlandó beszélni. Egyetlen egyszer véletlenül összejött így egy :szia. De az illető csak nézett, hogy ez a madár volt, ilyen tisztán érthetően?
Szóval sok idő és kitartás kell hozzá, de megtanítható bármire. Ami fontos, hogy egyszerre csak 1 szót ismételgess neki, de sokszor, hím legyen és egyedül. Ha már azt tudja, akkor jöhet a következő szó, későbbiekben pedig mondat is akár.
De a megtanult szavakból ő is alkot akár magától értelmes, összefüggő mondatot. A miénknek összejött, nem is egyszer.
Előző vagyok.
Az, hogy hány szót tud megtanulni, az csakis kettőtökön függ. Vagyis a tanítóján/óin és a papagájon is valamelyest.
Sok türelem kell hozzá. Egyedül kell lennie egy tutira hímnek, tudtommal csak ekkor van rá esélyed, hogy beszéljen. Én már olyat is hallottam, hogy valaki egy közép hosszú verset tanított be neki.
Hát aki nem hiszi el,hogy beszél a hullámos papagáj,akkor csak írja be a youtube-ba ezt: rosszcsont peti(hullámos papagáj beszél)
és mond egy csomó mindent.Amúgy az enyém ma mondta ki azt,hogy sziamia!^^
Nekem egy éves, hím, hullámos papagájom van. A következöeket tudja TISZTÁN, ÉRTHETÖEN mondani, és hanglejtést is utánoz.
Puszika, puszi, szép vagy, nagyon szép vagy, szeretlek, nagyon szeretlek, jaj de szép vagy, szia, kukucs, kukucska, Rudi, Rudika, túrórudi, adj puszit, adj puszikát, adj csókot, csúnya vagy, rossz vagy, kis buta, azt mondtam adj puszit, Gréta :DDD meg még lehet tud többet is, csak eddig nem mondta rendszeresen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!