Melyik papagáj fajtát lehet panelba tartani?
Jézusom.. és te beszélsz felelős állattartásról? "Csak költsenek és kész". Gratulálni tudok a felfogásodhoz. A legpanelebb panelben is jobban érzi magát a papagáj, ha van szabadsága, mint bezárva és sorozat-szaporodásra ítélve.
Mindegy, akinek van egy csepp logikai készsége, az végig tudja gondolni, mi a fontosabb, és az hol egyezik a madár igényével. Szerintem a reptetés mérföldekkel előrébb van a "nekem minden nap ki vannak akasztva a kalitkában a friss levegőre"-nél. Hozzátéve: a panelben is ki tudom és szoktam is őket tenni a friss levegőre a.. kapaszkodj meg... ERKÉLYEN! Durva, mi? Repülhetnek egész nap, foglalkozom velük, és a tágas kalitkát még a friss levegőre is kiteszem. Mindezt egy panelben.
Fantasztikus! "Csak költsenek, és kész" Én a helyedben nem merném tenyésztőnek nevezni magamat, találóbb lenne inkább a madárgyáros kifejezés.
16 éve tartok papagájokat TÁRSÁLLATNAK. Ugyanis a madár nem arra való, hogy futószalagon gyártsák őket. Részemről zárom a témát, te csak élj a saját értékrended szerint, de ne hidd, hogy mindig az a jó, amit te gondolsz. További jó "tenyésztést".
Miért kellene fejbe lőnöm téged? :-)
Eddigi legkedvesebb madaram egy rozella volt, fél éves korától volt nálam, 12 évet élt. Ő is imádott a madarakkal társalogni, szeretett táncolni, imádta a Forma1-et és a Barbie Girl c. nótát (még fütyülni is megtanulta, néhány reklámszlogennel együtt). Őt mondjuk nem kellett letakarni, rendes fiú volt, nem zajongott, amíg aludtunk. :-)
Úgy látom, kár koptatni a szánkat, és a kérdezőt mindez amúgy sem érdekli.
Lehet meg fogsz döbbenni, de vannak olyan Tenyésztők, akik normális körülmények között is képesek szaporodásra bírni a madaraikat, és nem csak pénzt látnak bennük, meg a hasznot, hogy mindegy, mi van velük, csak költsenek. Hihetetlen, igaz? Nos, az ilyen helyekről érdemes madarat venni. :-)
szerintem felejtsd el a nagyobb fajtakat ha nem akarod oket bent kiengedni (kis sandorom mikor elkezdet uvolteni eleg nagy korzetbe halatszot, akkor is rakezdet ha este sokaig fent voltam), hegyi papagaj meretbe hasonlo, de o is ha nem engednem ki eleg zajos lenne, de ha megkiengedjuk akkor odakell figyelni ra.
legjobban a nimfat ajanlom, csendes, baratsagos, aranyos es konyen szelidul (bar a hegyim se vad annyira, de a nimfam az baratsagossagba es csendesegbe is lepipalja [meg hullamos is sokkal tobbet zajongot :D])
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!