Hogyan lehet fecskét csalogatni a házhoz? Szereltük kis deszkát az eresz alá, ott senkit nem zavarnának.
Nehezen. Azt vettem észre, hogy amíg találnak régi fészket, addig nem keresnek új helyet.
Nekünk van néhány fecskefészkünk olyan helyen, ahol egy kissé nagy koszt csinálnak, és örülnénk, ha a ház egy másik részére költöznének. Épp ezért felszögeltem pár éve az eresz alá néhány faelemet. Gondoltam azon megtudnak kapaszkodni, és ha odaépítenek, akkor az tartja is a fészket a későbbi leeséstől...
De eszük ágában sincs új fészket építeni. Mindig a régieket újítják fel.
Hát most mit tudok csinálni? Le nem verem a régi fészkeket, mert akkor megvan az esélye, hogy egyáltalán nem költöznének vissza hozzánk, azt meg nem szeretném.
Esetleg műfészket tegyél fel, hátha működik. Vagy pedig március-április-májusban az udvaron, jól látható helyen csinálj sarat, szórj oda száraz füvet, hagyj kint vizet, (rendszeresen frissen tartva). Ebből tudnak építkezni, hátha ezzel odacsalhatók.
Sajnos délen népszerű eledel a fecske, állítólag éttermekben is kapható fecskeétel... Afrika, Ázsia, Málta, Ciprus... Sajnos vadásszák őket és egyre kevesebben tudnak visszajönni költeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!