Embörök! Behúzódott ide az eresz alá egy kék gyűrűs galamb! Mit csináljak vele?
Kell tennünk érte valamit? Vagy csak a vihar miatt rémült meg és majd tovább indul?
Nincs baja így első ránézésre, csak nem tetszik neki hogy dörög és esik.
"Mennyit kell várni? Félek hogy levadássza egy szarka, a környéken van egy csomó."
LOL!
Azt elmeséled, hogy hogy csinálja? A galamb kb. másfélszer akkora, mint egy szarka...:D A szarkának nem szokása galambra vadászni, mert nem ragadozó. Csak kisebb állatokat eszik. Szóval a szarkától kár féltened. Honnan vetted, hogy ragadozó?:D
Egyébként igen, meg kell várni, míg kipiheni magát. Semmit nem kell vele csinálni. A postagalambok nagy utakat tesznek meg, gyakran behúzódnak pihenni valahová. Most meg biztos a vihar miatt is állt meg. Max. tegyetek ki neki egy kis kukoricát, de elmegy magától, ne félj.
Szevasz! Az utolsó vagyok, történetesen hobbimadarász. Igen, elég sok szarkát láttam és látok, nagyjából egy tucatot látok minden nap, mivel a kertünkben lófrálnak állandóan. Láttam már fészekben, láttam már ketrecben a monori kisállatbörzén és láttam már döglötten is, mivel néha lövünk egyet-kettőt (igen, van fegyvertartási engedélyünk, és igen, szabadon lőhető).
A faroktollával nagyobb, mint egy galamb?:D Miért, szerinted a farkával öl? Egyébként, nem, nem nagyobb, csak hosszabb. Elég jól ismerem ezt az állatot, sőt, szajkót pl. tartottam is. A varjúfélék a kedvenceim, így tudom, milyenek. Szóval hosszabbnak valóban hosszabb a teste (egy örvös galambnál egyébként még így sem nagyobb), de az kit érdekel, most őszintén? Farok nélkül jóval kisebb, mint egy galamb, márpedig a farkát csak kormányozni használja. Nézd meg ezt az állatot:
A farkával együtt, ami 7-9 centi hosszú, 13–15 cm a testhossza. Ez meg itten egy citromsármány, aminek kb 17 cm a testhossza:
Akkor szerinted egy őszapó, ha a farkával együtt 17 centi, ugyanakkora, mint egy citromsármány?:D Ha a farkát leveszed, csak egy kis gombóc, az egyik legkisebb cinegefajta! Na, ennyit a farokkérdésről.
A szarkák tekintetében félinformált vagy. Az igaz, hogy kiszorítják a kisebb madarakat, de nem úgy, ahogy te elképzeled, hogy vadásznak rájuk. Nem ragadozó madarak, ezt már írtam. A szarkák fészekrablók, ezért veszélyesek a FIÓKÁKRA. És a frissen kikelt madarakra. De nem a galamb méretű állatokra... cinege- és rigófiókákat molesztál is megesz, ez igaz, de úgy, hogy kifosztja a fészket. Kifejlett madarakra nem veszélyes.
Egyébként a szarka "vérengzőségét" is eltúlozzák, olvasd el ezt:
Ha egy szarka rátámadna egy postagalambra, az szerintem valahogy úgy nézne ki, hogy a galamb kezdésnek száz méterről lehagyná, aztán visszaszállna oda, ahonnan indult. Gondolkozz már... még a vándosólymok sem mindig bírnak a postagalambokkal, mert egyenes repülésben lehagyják őket (a galambok a sólymokat).
Szép napot!
U.I.:remélem megvan még a szerencsétlen galamb és nem ették meg a gonosz, vérszomjas szarkák!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!