Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Hogyan halnak meg a galambok?

Hogyan halnak meg a galambok?

Figyelt kérdés
lehet h ez így hülye kérdés, de asszem még nem láttam döglött galambot pedig biztos meghalnak ők is azonkívül h a macska elkapja. elvonulnak csendesen vhova vagy repülés közben az emberek fejére esnek? vagy hogy?
2008. máj. 6. 09:21
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Vagy megrázza őket a villanypózna, vagy tod amin tespednek egész nap, azonkívűl nemtom.
2008. máj. 6. 11:01
 2/10 anonim ***** válasza:
96%
Szerencsés vagy, hogy még nem láttál döglött galambot, én elég gyakran látok és irtózom tőlük nagyon! Szerintem ha egy galam a halálát érzi, akkor nem repked, hanem leszáll valahová, és ott elpusztul. De a legtöbbet elüti a busz, vagy ilyesmik.
2008. máj. 6. 11:01
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Mint galambász ha gondolod elmondom a véleményem.A vadgalambok angytöbbsége autó,macska vagy betegség miatt pusztul el.

Jó neked hogy te enm láttál,én a városba járok tanulni,és nem egyszer szedem össze őket egy nap!Sajnálom szegénykeket mivel én is tartok otthon...

Nálam amx macska öli meg vagy esetleg fióka korukban a szülők nem gondoskodnak róluk megfelelően.

Puszy:Bea

2008. máj. 6. 12:01
 4/10 A kérdező kommentje:
de amikor végelgyengülnek, akkor elmennek vhová?
2008. máj. 7. 22:52
 5/10 anonim válasza:
86%
És még külömböző mérgezésektől is.
2008. máj. 8. 14:13
 6/10 anonim ***** válasza:
77%
bár nekem ennyi gondom lenne amúgy meg elkaja őket valami vagy megmérgezik őket vagy öregségükben halnak meg
2008. aug. 30. 18:49
 7/10 anonim ***** válasza:
5%
nekirepül valaminek... Győr Iparkamara
2008. nov. 7. 01:00
 8/10 anonim válasza:
0%
Megfullad a pesti szmogban, vagy pedig sz@rt eszik mert azt hiszi hogy kenyér
2010. márc. 8. 20:46
 9/10 anonim ***** válasza:
71%
Miért, szerinted csak Pesten szoktak megdögleni a galambok??
2010. márc. 8. 21:08
 10/10 NanoBattery ***** válasza:
100%

Ezt nehéz meg írni, mivel ahhoz ha egy galamb elpusztul, na legyen akkor (meghal), szóval nem egyszer láttam elpusztulni galambot és egyéb madarat elhalálozni... :,(,..

A madarak mindegyike, ha nem fizikai (baleset vagy ragadozó áldozatává válik), akkor az gubbaszkodni kezd, nem eszik vagy ha igen akkor is max. Csipeget a többi között és ide-oda dülöngél, van hogy eldől és próbál felállni, de láttam olyat is, hogy a galambdúc egyik sarkában gubbaszt és felborzolt tollazattal a fejét egészen bele süllyeszti a begyéig és lecsukott szemmel gubbasszt, olyan mintha álmos lenne és fáradt és csak aludni szeretne… :,(,..

Míg a többi eleven és izeg-mozog, Ő csak gubbaszt a sarokban vagy másutt, de általában a földön szoktam megtalálni másnap eldőlve azon a helyen, ahol előző este láttam gubbasztani. :,(,..

Szóval, amit eddig így láttam, azt persze nem tudom, hogy mitől halt meg, mert nem vittem el bevizsgáltatni, mivel nem egy olcsó mulatság lenne és egyébként sem foglalkoznának vele, mondanának max. valamit rá, oszt csak a pénzedet ki szedik a zsebedből, Te meg úgy is elhiszed, hisz a doki mondta, akkor biztos úgy is van... ?:(

Egyébként, idén tavasszal még kora nyár elején viszont pont ez történt meg, hogy egy Tengelice az erkélyünk sarkába repült, ez is ugyanúgy felborzolt tollazattal és a fejét teljesen hátrafordítva a csőrével a farka irányába a fejét a két szárnya közé süllyesztette a tollazatába és így gubbasztott lecsukott szemmel... :,(,..

Láttam hogy az állása is bizonytalan és nem zavarta, hogy ott állok mellette 40cm-re tőle és nem szállt el, tudtam, hogy valami baja van, de mi, azt nem.

Így nem fogtam kézbe (madárinfluenzára, és macskára gondoltam, hogy megdögönyözte, de eltudott menekülni), mert sajnos elég sok macska van a környékünkön, de enni nem nagyon adnak nekik, így az énekes és a rigó fiókákra vannak rá specializálódva… :(

Szóval, csak apró szemű napraforgó magot tettem mellé és egy kis konzervdobozba vizet neki, de semmit nem vett magához. :(

Csak a déli fekvésű de.i napon gubbasztva 2-3 óra múlva, ahogy volt, azon a szent helyen a fal mellett ülve szépen állomba szenderült virágtartó mellett, azt hittem még akkor is, hogy csak alszik és pihen, (azt hittem fázik) mert még csípős nappalok voltak a napsütés ellenére is, de mikor gumikesztyűben megpöccentettem az már merev volt és nem élt… :,(,..

Bele tettem egy nejlonba és kidobtam a kukába, sajnáltam szegényt, hogy semmit nem tudtam segíteni rajta, de utólag arra gondoltam, hogy az okos szomszéd lánya a nagy db sós szalonnabőrt kiakasztotta előtte pár héttel a kerítésre és szerintem, az okozta a halálát. :(

Nem tudom minek a Biológia óra, ha még azt sem tudja egy 18-20 éves, frissen érettségizett lány, hogy mit szabad és mit nem adni a madaraknak, igaz dugni már tud, vagy még azt sem, csak azt hiszi, hogy tud... :(

2011. aug. 12. 00:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!