Milyen állat ritkítja a farmunk? Mit tehetnék ellene? Mennyire veszélyes?
Figyelt kérdés
Első éjszaka elvitt 6db japán csirkét.Másnap megtámadta a japán kotlósunk,de azt nem tudta elkapni(a kutyánkhoz menekült :-( ),viszont a tojásait elvitte.Egy nagy város középtáján lakunk,de a hátsó szomszédban nem lakik senki és gondozatlan az udvar.Én menyétre gondolok.2012. júl. 21. 10:50
1/9 anonim válasza:
Szerintem inkább nyest lehetett, a menyét kicsi ehhez.
2/9 anonim válasza:
Szerintem nyest, vagy róka. A görény nem jön be a házak közé. A menyét meg nagyon picike: "Testhossza 15-26 centiméter, vállmagassága 3-4 centiméter, farokhossza 3-7 centiméter. A hím maximum testtömege 250 gramm, a nőstényé maximum 110 gramm."
3/9 A kérdező kommentje:
A nyest el is viszi a tojást nem csak ott helyben kiszívja és ott hagyja a héját?
2012. júl. 21. 11:12
4/9 A kérdező kommentje:
Apám még a borzot mondta.A róka nem jön be szerintem a város közepére és nem mászik föl a fára.Akkor mégis csak nyest lenne.Nem írtátok mit csináljak ellene.
2012. júl. 21. 11:14
5/9 anonim válasza:
A róka simán bemegy városba, sőt él is ott. Görény is lehet, ha valaki kirakta a megunt házikedvencét. Mindenesetre a helyedben beszereznék gyönygtyúkot riasztónak, illetve valami agresszív szárnyast, harciasabb gúnár nekimegy még a rókának is, főleg többedmagával.
6/9 A kérdező kommentje:
Libát azért is vettünk,de még fiatalok és nem támadnak.A gyöngytyúkon is gondolkodtunk még az elején,de mivel félvad attól tartottunk,hogy átrepül a kerítésen és megeszi a kutya.Valamint a szomszédok miatt is elvetettük.Libából is azért van csak 2db.Most hallottam még,hogy a néma kacsa talán jó a kisebb állat ellen,mert sziszeg.Igazából maradt 3db japi csirke,amit most bezártunk éjszakára.Utána jön a 16db fiatal sima kacsa a libával és a csirkék külön választva tőlük az ólban,éjszakára bezárva.Nyulak is vannak ketrecben,de félünk,hogy ez a valami ide fog járni és elhord mindent.
2012. júl. 21. 11:34
7/9 emir72 válasza:
A Borz elől nemigenen menekült volna el a kotlós, de a kutyának is nekiment volna.
A Görény még lefojtott volna pár csibét azon felül, amit elvitt.
A Menyét túl kicsi - de ezt már írták.
Szinte 100%, hogy nyesttel van dolgod. Ilyet keress, ezzel befoghatod és odébb költöztetheted: Állatcsapda XM.
8/9 A kérdező kommentje:
A fagyállóba áztatott máj elég hamar megtette a hatását....
2012. aug. 12. 23:25
9/9 emir72 válasza:
ÁLLATVÉDELMI TÖRVÉNYRŐL HALLOTTÁL MÁR???
Nyest nehezen mérgezhető, (kivéve a kölykök), ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!