Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Találtam az út szélén egy...

Találtam az út szélén egy kicsi madárfiókát. Mit csináljak vele, hogy ne dögöljön meg szegény?

Figyelt kérdés
Nem messze a házunktól találtam egy kis fiókát így hát hazahoztam, hogy milyen fajta azt pontosan nem tudom. De itthon szeretnék róla gondoskodni. Mit adjak neki enni ? Miket kell vele csinálnom ?
2012. júl. 10. 21:59
 1/8 anonim válasza:
Mindenképpen takard be, de valami könnyű dologgal, valami tollpihéhez hasonlóval, vagy eredetivel :). Szerintem, olyan dologgal etesd, ami darált, de gondolom, ezt te is tudtad. Adnak ilyen halkonzerv féleséget, mint a Rio mare, az olyan, mintha meg lenne rágva, és könnyen lenyelné, és nincs is benne túl sok méreganyag. Vagy pedig érdeklődd meg egy állatorvostól, vagy az állatkereskedésben. Remélem, semmi bajotok nem les :) Sok szerencsét, Allah legyen veled :)
2012. júl. 10. 22:04
 2/8 anonim ***** válasza:
Amerre találtad, ott a fákon szétnézhetnél (már aha lehetséges) hátha megtalálnád a fészket... Amúgy ez rendes volt tőled
2012. júl. 10. 22:10
 3/8 anonim ***** válasza:

Olvasd végig, ha tényleg érdekel a téma és van időd, mert rengeteg hasznos információ van benne.

És a legfontosabb: alapszabály ilyen helyzetben: legközelebb ne hozd el onnan, ahol találtad.

[link]

4/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, nem aha, hanem ha* :D
 5/8 A kérdező kommentje:
úgy találtam az út szélén , hogy körülbelül 20 m- re volt legközelebb fa .
2012. júl. 10. 22:14
 6/8 A kérdező kommentje:
amúgy meg köszönöm a gyors válaszokat:)
2012. júl. 11. 00:19
 7/8 anonim ***** válasza:
Állatkereskedésben vagy horgászboltban tudsz venni "csonti"-t. Ezek nagyon apró kis húslégylárvák. Rengeteg bennük a fehérje ami a madár számára szükséges a növekedéshez, és aprók is, tehát könnyen lenyelik. Egy csipesszel (akár szemöldökcsipesz) egyenként tudnád a szájába adni.
2012. júl. 11. 08:39
 8/8 anonim ***** válasza:

szia!

Mielőtt elterjedne nagyon itt a gyakorin, leírom, mint MME tag,hogy csontit kis fiókának adni tilos! Kikezdi az érzékeny fióka begyét, és akár el is pusztulhat tőle!

Csak gyászbogárlárvát adj neki, lisztkukacot, persze ez attól függ, milyen fióka. Mert mindegyik mást eszik.

2012. júl. 11. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!