"A második legfontosabb dolgunk legyen, hogy gyorsan adjunk neki enni! A legtöbb fióka 5-6 órás koplalást már nem bír ki, ezért ne késlekedjünk. A zöldikék kivételével szinte minden madárfaj vegyes koszttal, illetve rovareleséggel neveli fiókáit. Ez azt jelenti, hogy a magevők rovarevők egyaránt kapnak állati eredetű táplálékot. A falatkák mérete természetesen a madarunk nagyságához igazodjon. A lényeg, hogy lássuk: könnyedén nyel. Elsősegélynyújtásként a legjobb, ha keménytojást főzünk és a fehérjéből vékony, hernyószerű csíkot vágunk, vízbe mártjuk és ezzel kínáljuk a tátogó csöppséget. Ha nincs otthon lekerekített végű csipeszünk, egy fogpiszkáló tompa végével óvatosan segíthetünk, vigyázva, hogy a falat nehogy a nyelv alá kerüljön. Ha nem akar magától enni picinyke védencünk, óvatosan nyissuk szét a csőrét. A csipesszel is vigyázzunk, nehogy felsértse a nyelvet és a torkot. Vásárlásnál jól nézzük meg, hogy gömbölyű, tompa vége legyen a csipesznek. Ún. anatómiai csipeszt válasszunk.
Az egészen pici fiókákat kezdetben óránként, később másfél óránként etessük, már egészen kora hajnaltól sötétedésig."
Interneten találtam, nem tudom mennyire segíthet...
Úgy tudom a madaraknak nem jó a só.
Pl. tojást, krumplit, rizst, csak vízben szabad főzni a madaraknak só, stb. hozzáadása nélkül.
A tojás pedig nem bonyolult, gázon tepsiben megsütöd:
Előző vagyok: mégse jó, nem olvastam el rendesen, mert nem tükörtojás, hanem kemény tojás, bocsi.
szia!
Vagy tengelic, vagy csíz fióka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!