Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Ez milyen fióka? (képpel)

Ez milyen fióka? (képpel)

Figyelt kérdés

A cicám hozta be...

[link]

[link]

2012. júl. 6. 12:26
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:
Igen, tényleg inkább zöldikére hasonlít, köszi. Előbb adtam neki fecskendőből vizet, enni mit adhatok neki? A rigót teknősöknek való spec. táppal etettem, ilyen barna cucc volt, kisebb-nagyobb kukac darabkákkal, de ilyenünk már nincs itthon. Egyébként nem tudom számít-e, de a hangja olyan, mint egy egéré, először azt hittük, egeret hozott be a cica.
2012. júl. 6. 13:01
 12/40 A kérdező kommentje:
Ja, és a kutyustól már elkülönítettem, csak olyan aranyosan nézte a madarat... :) Hogy tudnám életben tartani? Bevonult a cipősdoboz sarkába, és csukogatja a szemét. :(
2012. júl. 6. 13:03
 13/40 anonim válasza:

"A második legfontosabb dolgunk legyen, hogy gyorsan adjunk neki enni! A legtöbb fióka 5-6 órás koplalást már nem bír ki, ezért ne késlekedjünk. A zöldikék kivételével szinte minden madárfaj vegyes koszttal, illetve rovareleséggel neveli fiókáit. Ez azt jelenti, hogy a magevők rovarevők egyaránt kapnak állati eredetű táplálékot. A falatkák mérete természetesen a madarunk nagyságához igazodjon. A lényeg, hogy lássuk: könnyedén nyel. Elsősegélynyújtásként a legjobb, ha keménytojást főzünk és a fehérjéből vékony, hernyószerű csíkot vágunk, vízbe mártjuk és ezzel kínáljuk a tátogó csöppséget. Ha nincs otthon lekerekített végű csipeszünk, egy fogpiszkáló tompa végével óvatosan segíthetünk, vigyázva, hogy a falat nehogy a nyelv alá kerüljön. Ha nem akar magától enni picinyke védencünk, óvatosan nyissuk szét a csőrét. A csipesszel is vigyázzunk, nehogy felsértse a nyelvet és a torkot. Vásárlásnál jól nézzük meg, hogy gömbölyű, tompa vége legyen a csipesznek. Ún. anatómiai csipeszt válasszunk.

Az egészen pici fiókákat kezdetben óránként, később másfél óránként etessük, már egészen kora hajnaltól sötétedésig."

Interneten találtam, nem tudom mennyire segíthet...

2012. júl. 6. 13:19
 14/40 A kérdező kommentje:
Köszi, segítettél! Akkor főzök tojást... Hogy kell? :D :$ 16 éves vagyok, és csak tésztát főztem életemben, egyébként sütni szoktam. Ja, és van itthon sós szotyim, azt adhatok neki? Sótlan sajnos nincs.
2012. júl. 6. 13:24
 15/40 anonim válasza:

Úgy tudom a madaraknak nem jó a só.

Pl. tojást, krumplit, rizst, csak vízben szabad főzni a madaraknak só, stb. hozzáadása nélkül.

A tojás pedig nem bonyolult, gázon tepsiben megsütöd:

http://www.youtube.com/watch?v=Y0kBpK17is8

2012. júl. 6. 13:33
 16/40 anonim válasza:

Előző vagyok: mégse jó, nem olvastam el rendesen, mert nem tükörtojás, hanem kemény tojás, bocsi.

[link]

2012. júl. 6. 13:38
 17/40 anonim ***** válasza:

szia!

Vagy tengelic, vagy csíz fióka.

2012. júl. 6. 13:58
 18/40 anonim válasza:
És a tojásokat ne sós vízbe, csak sima vízbe tedd bele!
2012. júl. 6. 14:17
 19/40 A kérdező kommentje:
Köszi, már megfőztem a tojást sima, nem sós vízben, de nem akar enni. :( Erőltessem még jobban, vagy próbáljak valami mást adni? A párizsi csíkokat megpróbálhatom? Barátom mondta, hogy az jó lehet, és ugye kukacnak néz ki.
2012. júl. 6. 14:36
 20/40 anonim ***** válasza:
A zöldikés válaszoló vagyok. Megnéztem megint a képeidet és tényleg csíz fióka, jól benéztem először... Hát nem tudom, szerintem ha nem akar enni ne erőltesd. Csipesszel próbáltad?
2012. júl. 6. 14:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!