Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Hol tudnék szerezni Jákó...

Hol tudnék szerezni Jákó papagájt olcsón?

Figyelt kérdés
Eddig sok helyen kerestem, de vagy a hirdetés volt régi v 200.000 felett volt a madár ketrec nélkül.. Már évek óta vágyom egy ilyen madárra csak nagyon drága...Ha valaki tud olcsón v ingyen (megunott/eladó jákót)az írjon.. előre is köszönöm. :((

2012. júl. 5. 14:25
 1/10 anonim ***** válasza:
46%

Én nekem is ez a bajom.Túl drága, pedig évek óta keresek!

Bocs hogy nem a kérdésre válaszoltam de ez engem is érdekel.

2012. júl. 5. 14:49
 2/10 anonim ***** válasza:
80%

Hát gyűjtögessetek.

Megunt jákót meg más nagypapagájt nem ajánlok senkinek, mert aki ilyen madarat le akar passzolni, ott valami nagyon nincs rendben. (viselkedési problémákra gondolok elsősorban)

2012. júl. 5. 19:15
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Jól írták előttem. Megvan az oka, hogy miért kerül ennyibe. Hogyha olcsón hirdetik akkor ott vagy az eladó csak lenyúlja a pénzt és valójában nem árul madarat, az meg nagyon nagyon ritka, hogy valaki megunjon egy ilyen papagájt. Mindenképpen megéri gyűjteni rá, hogy biztos helyről származzon és egészséges legyen a madár, ami mindenkinek az érdeke.
2012. júl. 5. 20:41
 4/10 anonim ***** válasza:
32%
Azért ne rinyáljatok. Akinek egy madárra nincs pénze, az biztos, hogy nem tudja jól tartani. Egy röpde neki még plusz 200 ezer, egy pár + 150. Aki valóban akarja, elmegy dolgozni, aztán vgégszenvedi azt a 4 hónapot, amíg gyűjt rá.
2012. júl. 5. 21:23
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Előzőnek:

Jó neked, hogy 4 hónap alatt sikerül 500 ezret összegyűjtened, amellett, hogy befizettél mindent, és kajára is futotta. Ezek szerint csak a pénzesnek lehet madara?

A kérdezőnek: Igaza van az előttem szólóknak, olcsón nagy papagájt, de semmilyen papagájt nem érdemes beszerezni, mert okkal adják olyan olcsón. A papagájok rendkívül intelligensek és társas lények, a jákó pedig különösen érzékeny madár. Ha nem szentelnek neki elég figyelmet sok probléma lehet vele. Ezért nem árt, ha van a madárnak párja is, attól még ugyanúgy lehet szelíd.

Nekem is régi vágyam egy jákó, de anyagi okokból én sem tudom megoldani. Esetleg nem gondoltál arra, hogy valamilyen más papagájt válassz, ami elérhető a számodra is? Tudom, hogy a jákó a legintelligensebb, bár szerintem nem csak ő, számos más papagáj is tud annyi örömet szerezni neked, mint egy jákó, és egy életre szóló társad lehet.

Több éves keresgélés után nekem most egy barraband fiú lett a társam, kedvenc rozellám 2009-ben pusztult el. Igaz, hogy ezek a madarak nem élnek 50-70 évig, mégis odaadó társak. :-)

2012. júl. 6. 11:12
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is Jákó papagájt szerettem volna. Csak hát túl drága...

Végül vettem egy kézzelnevelt nimfa papagájt (tenyésztőtől). Nekem ő is nagy örömet okoz és nagyon lehet szeretni :) Egyébként 4 éves hím és 2 hetesen hoztuk el.

2012. júl. 6. 15:02
 7/10 anonim ***** válasza:
81%
Nagytestű papagájok seholsem olcsók. Ez van.
2012. júl. 9. 19:22
 8/10 anonim ***** válasza:
69%

Harmony98!

A nevedből arra következtetek, hogy 98-ban születtél, ez alapján 14 éves lehetsz. Nos egy jákó nem gyereknek való. Nagyon sok törődést és odafigyelést igényel, depresszióra, tolltépésre az egyik leghajlamosabb papagáj fajta. Ami ugyancsak az intelligenciájának tudható be, hiszen egy ilyen okos állat nagyon megsínyli, amikor 6-8-10 órákat egyedül kell lennie. Ne vágyjatok annyira jákóra, mert nagyon nagy elkötelezettség szükséges hozzá. Nemhiába árulnak olyan sokat 1-2, vagy akár többéves korban, illetve viszik vissza a tenyésztőkhöz.

Rengeteg olyan papagáj van, amelyik szintén nagyon okos, és kicsit kevesebb figyelemmel is beéri. Emellett ugyanolyan szeretet tud okozni.

Megunott jákó nem létezik, csak problémás. Mint az előttem szólok is írták az olcsó madár gyanús, viszont a még a problémásakat sem adják olcsón, mert annyira szeretik a gazdijuk, hogy ne kerüljön hozzá nem értő kezébe. Aki pedig annyira szeretne egyet, az akár gyűjt 5 évet, ami alatt kellően fel tud készülni a tartására. Nem mondom, hogy olcsó, de azért 120-160ezer forintot pár év alatt össze lehet rakni egy több évtizedig élő családtagért. Persze kell egy nagy kalitka is, de 50ezer forint körül már lehet kapni használtan megfelelő méretűt. Vagy akár újat is 70-80ezeért...

2012. aug. 2. 18:25
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nagypapagájokat szinte sehol nem lehet olcsón, vagy ingyen megszerezni. Meg amúgy is a felszerelések, meg minden egyéb kitesz még 200-300 ezer forintot
2012. aug. 2. 20:28
 10/10 Shárkány válasza:
0%

85.000-ért láttam most a hirdetést:

Jákó papagáj fiókák 2 hetes korban tovább nevelésre eladóak.

Elvihetők: 2013.01. 26-27-én.

Érd: 06/70-3390301

Hívd fel, hátha van még vagy lesz! :)

Nekem is kellene egy ilyen.

2013. febr. 13. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!