Találtam 2 galambtojást mit kell tennem?
Biztos vagy benn, hogy galambtojás???
Mert ha igen, ha tuti az, akkor ne csinálj vele semmit, hisz tele minden vadgalambbal.
Ha viszont más madár tojása, és még meleg, akkor VISSZA KÉN TENNED A FÉSZEKBE, ha tudod hol van.
Bár nem hinném, hogy meleg tojást találsz csak úgy, meg hogy nincs eltörve, az is furcsa.
Cipősdobozt béleld ki, rakd őket bele, meg még egy hőmérőt, és tartsd a hőmérsékletet amin költenek, de ezt sajnos nem tudom, hány fok.ha kikeltek, orvosi fecskendőben ezt a tápot add nekik:
Teáskanálnyi búzadarát (grízt), kukoricadarát pár csepp vízzel felfozünk.Adjunk hozzá csecsemőtápszert.(Minden fióka neveléséhez fontos az állati fehérje-bevitel!) Ehhez adjunk még vitamint (Jolovit vitamincseppet vagy Laktiferm M+C vízben oldható port, mindketto állatpatikában kapható), valamint a kalciumbevitel végett igen fontos porított tojáshéjat.A nagyobbacska fiókának egyre nagyobb mértékben lehet mozsárban kissé megtört magvakat (kölest, búzát), durvább kukoricadarát keverni a „pempohöz”, és azt egyre szilárdabbra készíteni. Ilyenkor már rakhatunk a pempőbe reszelt sárgarépát, és a tojást is főzzük keményre, utána reszeljük hozzá a keverékhez.
Remélem tudtam segíteni, én is nagyon szeretnék kisgalambot!Ja, egyébként ha van japántyúkod, alá rakd be őket, ő majd kikölti neked!=)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!