Hogyan költsek ki egy galambtojást?
Találtam egy galambtojást, a galamb aki kitojta valszeg elpusztult, mert elhagyta. Ötletek hogy mit kezdjek vele?
Valaki aki ért hozzá segítsen kérem!
Ülj rá xDD
De szerintem ha még finom melegbe teszed, és még ha netán ki is kel, nem fogod tudni táplálni, hacsak meg nem rágod neki a kaját :DD Vagy pépet csinálsz neki... Tedd melegbe, vagy nézz utána, hány fok van a fészekben, mikor költi a galambmama a tojást, és biztosítsd neki azt a meleget...
Aztán pépelj neki kajcsit :DD
ne mondjatok ilyeneket, ki fogja tudni költeni és ne űzzetek belőle viccet hogy üljön rá!
én abban a helyzetben vagyok amiben te!én is találtam 2 galambtojást.
sokat olvastam a költésükről.
kikeltés: 1 tipp: bélelj ki egy dobozt vattával és rakd bele a tojást és rakj felé infralámpát.
2 tipp:egy szalvétára rakj lisztet hogy teljesen ellepje a tojást és világítsd infralámpával.
táplálás:először is vegyél madáreledelt állatkereskedésben és ha megvan a mag akkor önts bele egy maréknyit a turmixgépbe és aprítsd porrá, teljesen mint a kristálycukrot, helyezd tálba a port és egy nagyon kevés olyan 1-2 mm vizet rakj bele hogy legyen ilyen nedves magpép.fecskendővel szívd fel és adj egy pici adagot a fióka szájába.
gondozás:hogyha kikel akkor is meleg helyet kell biztosítani neki.egy nagy dobozd bélelj ki vattával és a sok vattára rakj egy már nem használt rongyot.mert arra fog pisilni, kakilni.és a rongy alatt mégis ott lesz a vatta és meleg lesz neki.2 óránként etesd.fecskendővel.
1 és fél hónaposan:etesd 1 és fél hónaposan kisebb magokkal pl:rozs,repce,lenmag,borsó,pohánka,köles,cirok,főtt kukorica szemek,szotyi
4 hónaposan:etesd 4 hónaposan nagy magokkal pl:árpa,zab,bükköny,bab,konkoly,tökmag,csillagfürt
a galambok magevők tehát magokat adj nekik.de amit a magokon kívül szeretnek:dercés takarmány,lágyeleség megnedvesítve vízzel,granulátumok,apró csigák,és növények kisebb zsenge hajtásait.de ezeket csak 1 hónaposan add nekik.
egyéb:kelésüktől 28-35 napig fiókák.hogyha csipog akkor még fióka de hogyha elkezd turbékolni az jelenti hogy már felnőtt.
ivarérés:4 és fél,5 hónapos korukban válnak ivaréretté, de tenyészteni csak 7-8 hónapos korukban ajánlott mert ekkorra érhetik el a tenyészérettséget.
jó szórakozást kívánok a neveléshez ha valamit még tudni szeretnél írj nekem privátban!
ami a többieket illeti hagyjátok a hülyeségekkel békén és ne írjatok olyat hogy üljön rá meg ezek.értelmes válaszokat írjatok.azért írt hogy segítsünk neki nem azért hogy zagyvaságokat beszéljenek!
de sikerülni fog neki.csak bízni kell benne én is költöttem ki számtalan tojást.
ha infralámpával melegíted akkor sikerülni fog de néha meg kell majd forgatnod hogy a tojás minden részére jusson meleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!