Mit csináljak, ha a papagájom állandóan kilöki az itatót a rács közül?
Sima műanyagcsipesz.
Kívülről rácsipteted két rácsra az itató,eteő tál akasztója fölött.
Ha haza értem lefényképezem hogy érthetőbb legyen.
Ebben az esetben a komment azon részét visszavonom. De továbbra is ajánlom a medencét: leverni nem tudja, kipacsálni nem tudja, és lehet, hogy így békén hagyná az itatót, ha ez izgalmasabb.
Illetve, én nagypapagájokra méretezett itatót vettem, amihez van egy külön, rácsra erősíthető csat, hogy sem a víz súlyától, sem a papagájtól ne essen ki. Sima állateledel-boltban vettem, ha épp nincs náluk, de mondod nekik, megrendelik. Nem sokkal drágább a hagyományos itatónál sem, talán 1-200 Ft-tal.
Hullámosoknak éppen elég. Ha belemennek, mindig megemelik a farktollukat, totyognak kicsit, kiugranak, majd vissza. Nekem nagyobb van a nimfák miatt, de abban is csak ennyit csinálnak:) Viszont ez, ami nekem van, és nagyméretű, ez rácsos. Ha a tied pacsálós, lehet, hogy kiverné a vizet, bár nem hiszem, nálam még nem csapott a nimfa sem akkora banzájt benne, hogy minden vizes legyen.
Ez ilyesmi: [link]
Az enyém valószínű más gyártótól van, mert 25 centi hosszú, viszont az alja keskenyebb egy kicsit, nem ilyen vastag, mint a képen láthatónak. De ezzel az aljjal már biztosan nem pacsálná ki a hullámos a vizet:)
Ez már jobban néz ki:) Nimfáim vannak nekem is, nem hullámosak.
Meg még egy kérdés.. Nem ide tartozik de hátha tudsz valamit segíteni :) Van két hím és állandóan verekednek. Nem lehet őket egy ketrecben tartani így az egyik mindig külön van. Lehet velük valamit csinálni? Már akkor is veszekednek, ha az egyiket kiengedem..rámegy a másik ketrecére és ketrecen keresztül marják egymást ha épp úgy van kedvük. Ezért mindig figyelem őket, ha ki van valamelyik engedve, mert képesek úgy megcsípni egymás lábát, hogy vérzik is..
Miért gondoltam, hogy hullámos..?
Sajnos, nekem ilyenben nincs tapasztalatom. A külön tartáson kívül jobb ötletem nekem sincs.. Ennyire elutasító, területféltő (?) nimfával még nem találkoztam, pedig volt már szerencsém 20-30 nimfát tartó emberrel is találkozni, és ott gyönyörű béke volt a kolóniában. Nekem meg nincs két egyneműm, itthon is nyugi van.
Mekkora a korkülönbség köztük? Hullámossal kapcsolatban volt hasonló esetem, ott az idősebb hullámos tette így tönkre (ill. akarta volna) a fiatalabbat. Vagy esetleg nagy különbséggel érkeztek hozzád? Betolakodónak vélheti a másikat.
Ezt passzolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!