Mit csináljak, ha a papagájom állandóan kilöki az itatót a rács közül?
A papagáj nagyon okos állat.
Próbáld meg rendre tanítani: amikor a kaját kiborítja, akkor hagyd úgy! Ne is takarítsd ki, de ne is adj neki ismét tisztát. Majd amikor elkezd éhezni, és követeli, akkor is először csak igazítsd meg a kajás edényét, de hagyd egy darabig üresen!
Nagyon gyorsan megérti az összefüggést az edény és az éhség között!
Én a helyedben vennék neki fürdetőt. Ez egy ajtóra erősíthető nagyméretű medence. Kielégítené a fürdés iránti igényét (mert van neki), nem tudná kipacsálni a vizet, és megoldódna a problémád.
De ez csak tüneti kezelés. Az egész dolognak az az oka, hogy nem foglalkozol vele eleget és unatkozik. Mivel nem többesben írtál, így nincs szerencsétlennek párja. Te napokra el szoktál ezek szerint tűnni, de legalábbis a madár igen keveset van foglalkoztatva. Így hívja fel magára a figyelmet, mivel ilyenkor legalább addig történik valami, amíg visszateszed az itatóját.
Ha nem akarod, hogy ezt csinálja, 1: TÁRS!!!!!, 2: KIENGEDÉS napi több órára és ezzel egyidőben 3: FOGLALKOZTATÁS játékokkal, tanítással.
Mivel pontosan ilyen egy unatkozó, depresszív-agresszív kismadár, aki pár négyzetcentin éli az életét.
Vizet és kaját is rácsra akasztható tálban adj neki.
Az én hulim is néha le szokta verni az itatóját szórakozásból de amióta műanyag csipeszekkel rögzítettem nem próbálkozik. A csipeszeket úgy tedd hogy a fém részét ne érje el a kalitkából kint pedig ügyelj rá hogy ne rágja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!