Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Sokáig egyedül tartott hullámo...

Sokáig egyedül tartott hullámos papagájnak párt?

Figyelt kérdés
Kb 2 éves lehet a leányzó (pontosan nem tudom, nemrég költözött hozzám), azóta egyedül van. Szeretnék neki párt, viszont azt hallottam, hogy abba belepusztulhat (mármint hogy ilyen sokáig volt egymaga, és stresszelné a társ). Ezt viszont nyilván nagyon nem akarom. Egyébként egész jól elvan egyedül is. (Emberkézhez nem igazán szokott, és nem is nagyon akar egyelőre, bár nagyon igyekszünk.) Tapasztalatok e téren? Nagyon fontos lenne! Köszönöm minden válaszolónak!
2012. máj. 22. 21:08
 1/6 A kérdező kommentje:
Bocsánat, ha nem egyértelmű az eleje: szóval gyakorlatilag amióta él, azóta egyedül van, csak rosszul fogalmaztam meg.
2012. máj. 22. 21:10
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a 2 éves kor az még semmi, vegyél neki társat, örülni fog neki!

Az enyém is egyedül volt kb. 1 évig. Amióta van társasága, azóta boldogabb és sose unatkozik, mindig puszilkodnak.

2012. máj. 22. 21:12
 3/6 anonim ***** válasza:
A 15éves mellé is vehetsz társat, annyi fog történni, hogy boldog lesz. Ez a természetes. Ha emberekkel sem jön ki, és társa sincs, akkor mégis hogy van el jól?
2012. máj. 22. 21:15
 4/6 A kérdező kommentje:
Szeretnék neki társat, csak ezt hallottam az egyik ismerősömtől, és gondoltam inkább megkérdezem, nehogy baj legyen. Igazából úgy van el, hogy "prüttyög" és magyaráz, amikor beszélünk hozzá, figyeli a hörcsögöket (egy szobában laknak), nekik is beszél. Köszönöm szépen mindkettőtöknek a választ. :)
2012. máj. 22. 21:22
 5/6 anonim ***** válasza:
49%
Ha 2 éves, akkor érdemes mellé párt venni, csupán rajtad múlik, hogyan akarod nevelni a madárkákat, hogyan szocializálódjanak. Az én 11 éves hímemnek sosem volt párja, de kiéli a szeretetét és a babrálhatnékját plüssökön, rágcsálnivalókon, és rajtunk - utánoz, olyan, mint 1 majom... A madár okos, ha boldog tud lenni, akkor mindegy neki, hogyan lesz boldog. Ha párt kap, akkor ők ketten egy külön "világot" fognak alkotni, és jönnek az utódok. Tőled függ, hogy milyen kapcsolatot próbálsz teremteni a csajszival.
2012. máj. 22. 23:48
 6/6 A kérdező kommentje:
Azt olvastam valahol, hogy a párt semmi nem helyettesítheti neki. Elég vacak sorsa volt szegényemnek eddig, nem kísérleteznék inkább semmivel, biztosra akarok menni, hogy végre jó legyen Neki:) Köszönöm a választ:) Mindenkinek ment a zöld kéz.
2012. máj. 23. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!