Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Miért nem költenek a hullámos...

Miért nem költenek a hullámos papagájaim?

Figyelt kérdés
Annyi ismerősöm van akik mondják, hogy képzeld, megint letojt a pannika meg a mittudomén ki. Pedig csak egy nagyobb kalitkába tartják a két madarat. Nekem ehhez képest egy 1,5 m széles,2 m hosszú illetve 2 méter magas madarasom van 3 pár hullámossal, mindegyik csak úgy poénból eteti a párját a begyéből visszaöklendezett magokkal, de ezen kívül semmi. Okai? iiiigeeeen, iiiigeeeen, tettem be nekik odút...
2012. máj. 12. 20:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Az éheztetős módszert is próbáltad már? Én sok számukra új gyümölcsnél,zöldségnél csak ezzel tudtam elérni hogy legalább megkóstolják.

Egy órával az alvásidejük előtt vedd el az összes kajájukat majd másnap több formában,több etetőben adj nekik több gyümölcsöt,zöldséget. Csak arra figyelj hogy száradás,barnulás előtt vegyél ki tőlük mindent és 1 napnál többet semmiképp se éhezzenek.

2012. máj. 12. 22:09
 12/19 anonim ***** válasza:
A tojás pedig csak max másfél óráig legyen előttük.
2012. máj. 12. 22:11
 13/19 A kérdező kommentje:
na és milyen gyümölcsöket ajánlotok? mibe van olyan vitamin ami a madarak számára hasznos vagy tudom is én.... saját tapasztalatok, élmények?
2012. máj. 13. 10:23
 14/19 anonim ***** válasza:

Sárgarépa mindenféleképpen. Aztán valami C,stb vitaminos is kell amiből több is van tehát inkább nem írom le őket mert az egyik papagáj ezt a másik azt szereti. Az almát pl. sok papagáj szereti de az enyémek közül 1 úgy ahogy megeszi a többi utálja. Próbálkozni kell mindennel aztán kiderül mi tartozik az ehető,kedvenc,nem kell kategóriába(sok próbálkozással a nem kellből akár kedvencet is lehet csinálni).

Ami szinte minden papagáj kedvence az a kukorica(nem muszáj nekik megfőzni). Nálam még nagy kedvenc a retek,borsó,uborka,eper,cseresznye,szőlő(és a főtt tojás) is.

Soha nem szabad nekik adni: narancsot, káposztát, karalábét, karfiolt, spenótot, sóskát, kelbimbót, paprikát, avokádót, citromot, mogyorót.

Ehetnek: almát(mag nélkül), ananászt, szilvát(mag nélkül), fügét, datolyát, házi salátaféléket(ritkán kapjanak)(bolti permetezés miatt mérgező), barackot(mag nélkül), banánt, kivit, paradicsomot, epret, diót(még véletlenül se legyen avas), sajtot(trappistát)(mértékkel), szedret, zellert(keveset és ritkán), petrezselymet(keveset és ritkán), mangót(mag nélkül), málnát, cseresznyét(mag nélkül), meggyet(mag nélkül), szőlőt, dinnyét, főtt krumplit(nyersen mérgező), répaféléket, tököt, kukoricát, uborkát, céklát, borsót(főve), babot(főve), lencsét(főve), főtt rizst, főtt tojás(30 percig főzve), szárított kenyeret(mértékkel), háztartási kekszet.

Lehetőleg minden gyümölcs,zöldség amit kapnak bio legyen és alaposan megmosott. Tojást,krumplit,rizst,stb. csak vízben szabad főzni a madaraknak só,stb hozzáadása nélkül.

2012. máj. 13. 18:00
 15/19 A kérdező kommentje:
ezt az ehető nem ehető öszefoglalós cuccot köszönöm:D majd holnaptól elkezdem a sort:D
2012. máj. 13. 19:24
 16/19 szoszmosz88 válasza:
Egy hullámos papagájnál örülj, ha szimplán egy-egy szót, hangot leutánoz, ne várd el tőlük, hogy költsenek is! Intelligensebb állatok sem tudnak még kisebb terjedelmű verseket sem alkotni:(
2012. máj. 30. 14:02
 17/19 anonim ***** válasza:

Ezzel nem értek egyet.

Ha jól tudom egy hullámos tartja a világrekordot 1400 szó megtanulásával.

Nem minden papagájfajra (így a hullámosra se) lehet azt mondani hogy nem képes megtanulni beszélni,nagyon jól beszél. Ez leginkább a papagájtól függ(meg a gazda türelmétől,kitartásától is) és nem a fajtól.

Pl. itt egy jól beszélő huli: [link]

(a tartási körülményei sajnos nem a legjobbak)

2012. máj. 30. 21:47
 18/19 A kérdező kommentje:
kit érdekel hogy tud beszélni vagy sem egy hullámos??? van egy kérdés is kiírva , ha eddig nem tűnt volna fel....ott fent.. igen igen...
2012. máj. 31. 06:36
 19/19 szoszmosz88 válasza:
bocsi, én csak a költészetet ragadtam ki:(
2012. jún. 5. 01:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!