Akkor mi is a helyzet az akácfával?
A GY-tól kezdve a papagájos fórumokig bárhol néztem, nagyjából 50-50%, hogy mérgező-e vagy sem. Van itt, aki tett be kis és középtestű papagájokhoz? Lett baja? Most van a szokásos erdőtisztítás, olyan gyönyörű akácágaim lettek, és olyan jó játékalapanyagokat tudtam szerezni, hogy el sem hiszem. Jó lenne tudni, hogy akkor nekiállhatok-e a barkácsolásnak, vagy sem. Az egész mérgező-e vagy csak a kérge? (Ilyent is olvastam azok közt, akik a mérgezőre voksoltak.)
Köszi!
Oké, akkor korrigálom magam, minden része mérgező, kivéve a virágot. De ugye ez neked nem segít.
Namost nem tudom te milyen gyógynövényes könyvet olvastál erről, de amit én, abban mind figyelmeztetnek, hogy mérgezést okozhatnak. sőt, ha most gugliba gyorsan rákerestem, mindeben szerepel, hogy mérgezést okozhat. Pl: [link]
És ez csak az első két találat gugliba.
A másik: magyarul erről nemsok irodalmat találsz, deha angolul rákeresel (black locust), akkor már jócskán találsz figyelmeztetéseket -noha nem papagájra, elsősorban háztáji állatoknál jelentenek mérgezést - de mondjuk csirkénél is, tehát madárra veszélyes lehet. Itt az alapvető kérdés, hogy te azt mondo, hogy úgyse eszi meg- akkor nyilván nem csinálsz gondot, vagy kipróbálod és legfeljebb kiveszed ha eszi. Mint említtem annyira nem erős méreg, tehát marad időd próbálkozni.
Tudom, hogy eszi, hisz csőr és karomkoptatónak szánnám, a játékokat is úgy akartam kiképezni. Akkor dobom az ötletet, nem teszem be, nem kockáztatok. De tényleg, ahány oldalt megnyitottam ezzel kapcsolatban, mindenhol kiegyenlített érvek voltak ellene és mellette. Nekem meg itt a nagy rakás tökéletesre vágott fadarab, kitaláltam minden jót nekik, és most kicsit csalódott vagyok:) De sebaj, majd szerzek valahonnan fűzfát, az biztos, már bejárattuk, és egészségesek.
Köszönöm a válaszokat!
Átolvastam, igen. Bár a "bácsi" szerint még a friss sem mérgező.
A fáim már ki vannak száradva. Most megint felélénkült bennem a vágy, hogy megcsináljam, ezen a fórumon azért csak tudnak valamit, legalábbis elég tapasztaltnak tűntek. Bár ott is felmerült, hogy esetleg mérgező, de többen cáfolták tapasztalatból. Még egy nyuszis is, aki a levelével etet.
(Amúgy erről beszéltem: szabad-nem szabad-szabad.. így legyen az ember felelős és tájékozódjon megfelelően, mielőtt tesz valamit:) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!