Kezdőoldal » Állatok » Madarak » A vetési varjú megszelidülhet?

A vetési varjú megszelidülhet?

Figyelt kérdés
Találtam ma egy fiókát, elég rosszul volt, mostmár alakulgat,talán. Ha életben marad,el fogom tudni engedni?
2012. máj. 5. 21:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Hát, miért nem tartod meg??
2012. máj. 5. 21:41
 2/16 anonim ***** válasza:
Nem értek a "vadmadarakhoz", de nekünk ez volt a pintyekkel is. Ha minden nap egy pár percre kezedbe veszed, lehetséges, hogy a kezedhez szokik :)
2012. máj. 5. 21:43
 3/16 A kérdező kommentje:
Megtartanám,de úgy tudom,nem lehet.
2012. máj. 5. 21:49
 4/16 Platypus ***** válasza:

A legfontosabb, hogy maradjon életben, és ehhez jó lenne segítséget kérned. A Fővárosi Állatkertet, vagy az MME-t keresheted ilyesmivel.

A vetési varjú védett, de elvileg lehet engedélyt szerezni a tartásához. A lakóhelyeden illetékes környezetvédelmi felügyelőségnél kell engedélyt kérned a "befogására", és ha jól értelmezem akkor 20. ezer forint illetéket kell fizetni. De a legjobb, ha felhívod őket és megkérdezed, mi van.

[link]

[link]

2012. máj. 5. 22:02
 5/16 anonim ***** válasza:
Varjúból nem lesz jó házikedvenc. Etesd meg, foglalkozz velel minél kevesebbet, tanítsd meg enni és ételt keresni, aztán engedd el.
2012. máj. 6. 09:04
 6/16 anonim ***** válasza:

A varjút is meg lehet szelídíteni, és állítólag nem is nehéz. Több helyen láttam szelíd varjút.

PL.:

[link]

[link]

[link]

2012. máj. 6. 15:43
 7/16 anonim ***** válasza:

A varjúfélék a madárvilág egyik legintelligensebb csoportja. Meg lehet szelídíteni őket, de persze sok foglalkozást igényel.

Mindenképpen vedd fel a kapcsolatot az illetékes szervekkel, ők biztosan adnak tanácsot, és segítenek a fióka gondozásában is.

2012. máj. 7. 16:45
 8/16 Ajsa ***** válasza:
Ezt most úgy írom hogy a vállamon ül a varjam. Ha te eteted nem fog félni az emberektől és ami titeket körül vesz.Így veszélyes elengedni, kérj engedélyt rá és tartsd meg. Nagyon jó házikedvenc, Jules (az én varjam) már játszik, és magyaráz nekem. Sok boldogságot:)
2012. jún. 1. 17:59
 9/16 anonim ***** válasza:

Ajsa megtanítottad beszélni? :D Grat..

AM. nem is tudtam, hogy engedély kell a tartásához...

2012. jún. 1. 21:09
 10/16 Ajsa ***** válasza:
Előző! nem csak érthetetlenül nyekereg. Mint amikor a kisbaba beszél:)
2012. jún. 5. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!