Mi lehetett a baja a hullámos papagájomnak?
Tegnap sajnos elpusztult az egyik hullámos papagájom, és szeretném kideríteni, hogy mi lehetett a baja. Előző nap annyit vettem észre, hogy nem eszik, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, mert mindig úgy volt, hogy előbb a tojó evett, aki egyébként az anyukája volt, utána evett a kicsi. Aztán este azt vettem észre, hogy lent az etető mellett a földön gubbaszt, ott alszik. Hozzányúltam, és felment az ülőrúdra. Reggel megint arra ébredtem, hogy a földön fekszik. Akkor már sejtettem, hogy nagy a baj. Annyi ereje nem volt, hogy fent legyen, folyamatosan becsukta a szemét és aludt. Próbáltam reszelt tojást a szájába tenni, de nem nyelte le, egyszerűen nem bírt nyelni, vagy már annyi ereje sem volt, hogy egyen. Elrohantam a közeli állatorvoshoz, meg telefonálgattam össze-vissza, de mire hazaértem, már nem élt. Nagyon megsirattam, mert ő volt 12 tojásból (2 költés alatt) az egyetlen, aki kikelt, és meg is maradt. Nagyon a szívemhez nőtt. Most lett volna 2 éves. A tojó most nagyon ideges, egész nap röpköd össze-vissza. Szerintetek rögtön vegyek mellé társat, vagy várjak még vele egy kicsit? Annyit érdemes tudni a kicsiről, hogy szétcsúszott lábbal született, tehát az is lehet, hogy valami genetikai baja volt, és eddig bírta.
Csak értelmes válaszokat várok!
Nagyon sajnálom a hullámos papagájodat!
Pont most halt meg az én egyik hullámos papagájom is, az enyém április 29-én. És ő is váratlanul. :(
Én is igyekeztem rajta segíteni, de késő volt már, mert mire fogadott volna egy olyan állatorvos is aki tudott volna esetleg segíteni rajta, az már késő volt. :(
Más pedig csak antibiotikumot írt fel, ami nem segített Csőrikén. :((
Az enyém egyik nap hányt, másnap pedig kezdtek lebénulni a lábacskái és már nem tudott fent maradni az ülőrúdon, harmadnap már enni-inni se bírt, én próbáltam etetni-itatni. De csak inni tudtam adni neki, de nem segített rajta az antibiotikum. :( Nem bírta ki a következő napot, amikor már lett volna hozzá értő doki és sajnos meghalt. Ő is 2 éves volt, mint a tied. :(
Az enyém lehet, hogy fémmérgezést kapott azért halt meg. Azóta nem teszek be ilyen apró kis játékokat, mert lenyelhetik. Nem is gondoltam volna, hogy szét tudják szedni, szerintem ez volt az oka, hogy lenyelt belőle...:(
Persze nem biztos, csak én erre gyanakszom.
Hát a tied is váratlanul halt meg, nem is tudom hogy mi okozhatta. Én is arra tippelek hogy talán már benne volt a génjeiben, tehát ez már lappangott benne.
A lábacskái neki nem bénultak le?
Mielőbb szerezz játszótársat a másiknak! A másik papagájod hány éves amúgy?
De az enyémnek is lebénultak a lábai, nem tudott rajtuk állni... "lógtak" a lábai.
A másik 2008-ban került hozzám, akkor még fiatal volt, látszott rajta. Tehát olyan 4 éves körül lehet most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!