Mi a baja a hullámos papagájomnak?
Rendben türelmes leszek...
Bevallom! volt már olyan hogy incselkedtem vele és csipkedett
Nem azért csipked? mert azthiszi incselkedni akarok?
Ők nem így gondolkodnak:) Másrészt, kétféle csipkedés van: az egyik az szó szerint csipkedés, ez nem fáj, nem mélyeszti bele a csőrét a kezedbe, hogy fájdalmat okozzon: jelentheti azt helyzettől függően, hogy "jajj, hagyj most, nekem sokkal fontosabb jelenleg, hogy leszedjem a tapétádat", illetve azt is, hogy "amiért te mindig vakarod a nyakam, most megvakarom az ujjad ("bogarásszák" egymást szeretetből, ami a tollak tisztítása azokon a helyeken, amiket maguktól nem érnek el) és játékosan elkezdi csipkedni, mintha focizna az ujjaddal. Vagy a másik verzió, hogy konkrétan dühből beléd csíp, ez azt jelenti, hogy korántsem olyan szelíd, mint amilyennek hitted, vagy tettél valamit az elmúlt időszakban, ami miatt fél tőled.
Az incselkedés nem tudom, mit jelent ebben a helyzetben, de a papagájok kamaszodástól számítva a hátuk, szárnyuk simogatását csak és kizárólag a párjuknak engedélyezik (néha nekik sem), mivel ez náluk párzásra felhívás. Ha itt akarod simogatni, jó eséllyel csíp beléd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!