Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Szerintetek lenne igény...

Wanhelsing kérdése:

Szerintetek lenne igény kettős hasznosítású, tyúkokra, jércékre?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 27. 20:44
 1/9 anonim ***** válasza:

Hát attólfügg melyik tájegységen akarsz belevágni. Szerintem Pesten inkább mennek egy hentesboltba csirkehúst venni, de valami kis városban,faluban lehet igen nagy kereset lenne rá. Persze csak akkor ha korrekt árakon fogsz eladni, nemlesz túl drága.

Most hogy drága a tojás, hát szerintem sokan tyúkokat próbálnának nevelni, a tojáshozam érdekében. De viszont a takarmány is elég drága, ezért csak azok csinálják,akik eddig is. De viszont egy kis jó rántott csirkét meg szerintem mindenki megenne ilyenkor tavasszal, nyár elején.

2012. ápr. 27. 20:55
 2/9 anonim ***** válasza:

Pillanatnyi hiány van a piacon (hála az Eu-nak), de mivel a kereslet hozza a kínálatot, ezért hamarosan ugyanúgy beáll a rend, mint azelőtt. Nameg azért kell befektetés ehhez is rendesen, hogy legyen haszon.

Mostha éppen munkanélküli vagy, akkor nyilván az a pár tízezer is jól jön amit házilag össze lehe hozni, deha van rendes melód, akkor ne add fel csirketenyésztésrt.

2012. ápr. 27. 21:03
 3/9 anonim ***** válasza:
Hát szerintem, biztos. Most hallottam egy ismerősöm aki eddig csak tojás tojókat tartott, most kettős hasznosítású jércéket vett. Amit az előző írt, hogy csak az csinálja aki eddig is, nem igaz, mert én kertesben lakom Dabason, eddig kötöttem az ebet a karóhoz, hogy semmi ilyen, nem akarok sem haszonállatokat, sem konyha kertet. Ehhez képest fel lett túrva a kert, ültetgetek, építettünk egy csirke ólat, ma lett kész a kifutó is. Mi is azon gondolkodunk, hogy valami ilyesmit kéne venni, ami kettős hasznosítású.
2012. ápr. 27. 21:06
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindegyikben van vmi hasznos viszont véleményem szerint egyre nagyobb az igény , a normális háztáji baromfikra ( Magyar kendermagos , plymouth,)sajnos nem minden ember tud külön,hús, tojó tyúkot venni ... viszon a kettős hasznosításún van hús is, és tojik is...
2012. ápr. 28. 11:54
 5/9 anonim ***** válasza:

Ezzel tudnék vitatkozni. Mai húshibrideket 2 hónap alatt vágósúlyra lehet hizlalni, mellettük a tojók simán elvannak.

Viszont abban igazat adnék neked, hogy igénytelen állatokra egyre nagyobb lesz az igény a növekvő tojás árak mellett. Viszont sokan úgy gondolják, hogy könnyebb a másiktól elvenni amije van, mint saját kezűleg megdolgozni érte.

Kettős hasznosítású hibridek most is vannak (pl.: a Tetra-H, Farm), aki akarja be tudja szerezni. Viszont számomra úgy tűnik, hogy "bandákba" vergődve, közös cél érdekében együtt rendelve jobban lehet járni. Én azt javaslom keress a környezetedben olyan embereket, akik szeretnének tojótyúkot tartani és közösen szervezzetek meg mindent.

Közösen vegyetek búzát, termelje meg mindenki a saját kertjében a kukoricát és így tovább. Olcsóbban lehet kijönni és akár zsák vetőmagot is megéri venni, ha legalább hárman vagytok rá. Nem kell az összes vetőmagot azonnal felhasználni, érdemesebb két éves időtávra berendezkedni.

2012. ápr. 28. 18:08
 6/9 A kérdező kommentje:
Az ami 2 hónap alatt megnő az olyan is ... napfényt nem látott , aki azt a húst megeszi hát egészségére .... vannak tyúkjaim 80 db , és a vett takarmány mellett is vissza hozza a tojás, a takarmány árát , mivel szabadtartásban tartom őket ... másrészt a háztáji ,tojásnál, húsnál jobb nincs .
2012. ápr. 28. 19:18
 7/9 A kérdező kommentje:
Szóval már rég óta adok el tojást , csak érdekelt h szerintetek lenne e igény ,jércékre, tyúkokra, stb... Köszönöm a válaszokat.
2012. ápr. 28. 19:28
 8/9 anonim ***** válasza:

Hát első vagyok:

A tojás kell szerintem a legjobban most a drágaság miatt. Nekem is van tyúkom, 11 darab. Most hogy tavasz van, jobban tojnak nekem, igaz szabadtartásban vannak, eszik a sok zöldet, hulladékot. Na az van, hogy naponta tojnak, minden második napon tojnak többet. Van hogy 10 darabot is összeszedek. Régen én is adtam el, igaz akor 100 darabjával vettem a naposokat

2012. ápr. 28. 20:29
 9/9 anonim ***** válasza:
...akkor én már meg sem szólalok a 3ezer csirkés múltammal XD
2012. ápr. 29. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!