Aratinga papagáj?
Sziasztok!
Elég régóta olvasok/érdeklődök papagájokról. Voltam már egy tenyésztőnél is. Nem igazán tudom még milyen fajtát szeretnék. Most úgy gondolom, hogy az aratinga fajok tetszenek a legjobban, mind nagyon tetszik, de azt írják róluk, hogy elég hangosak. Nos, én amikor a tenyésztőnél voltam ott az egyik faj meg sem szólalt, meg volt neki egy szelíd is, aki ugyancsak csöndben volt egész végig.
Az érdekelne, hogy mennyire számítanak hangosnak? Ajánlanátok őket?
Egy ideig engem is érdekelt a papagáj tartás. De nekem nincs annyi időm hogy foglalkozzak vele. Így persze kettő kéne az meg sok. Amúgy nem érdemes már születésétől kézben nevelni mivel a szexuális megnyilvánulásuk a későbbiekben az emberek felé irányul...
Amúgy egy arapapagáj nagyon drága... én inkább a nimfa papagájt ajánlom :D
Egy papagáj nagyon sokáig él gyakran gazdáját is túléli és mindegyik faj társaság kedvelő.
Ritka hogy egy papagáj megszólal de nimfák között is akad.
A papagájok érzékeny állatok, képesek depresszióba esni így oda kell rájuk figyelni.-
Különleges tartásmódokat igényelnek fajonként!
De életre szóló barátok, képesek átérezni az emberek hangulatát is :D
Könnyen szelidíthetők, de érdemesebb fiatal példányt venni.
Hát így röviden ennyi, ha tényleg biztos vagy benne rengeteg oldal foglakozik ezzel!
Szia! Köszi a választ de valamit félreértettél. Nem ara papagájt szeretnék és nem is nimfát. Az aratinga fajok érdekelnek nagyon, de általában hangosnak írják. Én amikor élőben láttam két fajt (nappapagáj, barnafejű papagáj), azok csendben voltak. Így nem tudom mennyire lehetnek hangosak. Ebben kérnék segítséget.
Aratinga fajok, csak hogy tisztán láss:
Pl:
Gvajakil
Jandaya
Nappapagáj
Pávua aratinga
Kékhomlokú
Narancshomlokú stb.
Azt értem, de sajnos ezzel nem jutottam előrébb...De azért köszi, hogy próbáltál segíteni.
A kérdésre esetleg valaki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!