Milyen természetű a yandaja papagáj? Milyen árban van? Mennyire zajos madár?
Bocsi, ha elírtam a nevét de ezerféleképpen látom mindenhol..
Nem nagyon találtam tenyésztőt a közelben, Borsodban lakom. Tudtok esetleg? Napi röptetés mellett tartható kalitban vagy röpde kell neki?
Szia. A jandaya dög hangos, mielőtt azt vennél, érdemes megnézni/meghallgatni valakinél. Kb. 25.000 HUF körül van darabja, de mivel az aratinga fajok, így a jandaya is társas lények, ezért kettővel számolj. Nagyon barátságos, tanítható. Férjen be még 3-4 ülőrúd, egy hinta, etető és itató edények, valamint játékok. Mindez úgy, hogy ne zsúfolódjanak, és legyen elég hely a madaraknak repkedniük is. Ha már szelíd, kiengedheted a kalitból, de nem muszáj...(nekem a szobában tartott nagysándorom elvadult, sosincs kiengedve, de ennek ellenére semmi baja.)
Egyébként vaterán, stb. nagyon jó nagyméretű szobakalitkákat lehet találni elérhető áron...
Oké, köszönöm! Azért gondoltam rá, mert úgy hallottam kevesebbet kiabál, mint egy nappapagáj, de gondolom még úgy is eleget:P
Igazából első madár lenne, és nem szeretnék semmit sem elrontani, már több mint egy éve nézegetek utána a dolgoknak. Olyan papagájt szeretnék, ami szeret kézben lenni, yandaja méretű, és (egy nagyjából kezdőnek is) tanítható. Lenne párja is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!