Mik a tapasztalatok a nimfa papagájról?
Szeretnék róla minél többet megtudni.
Hogyan kell tartani?
Miből mennyit kell neki enni adni?
Nagyon társaságkedvelőek, ugyanakkor önállóak az enyéim. Azért írom így, mert nincs két ugyanolyan, lehet, hogy kapásból 10-en meg tudnának saját tapasztalatukból cáfolni, de tapasztalatot kértél:) Szóval: az enyéim rettentően kötődnek hozzánk. Néha el kell mennem egy-két hétre, addig a család többi tagja foglalkozik velük, de utána szabályosan küzdenem kell a kiengesztelésükért, mivel szemmel láthatóan haragszanak rám. Nagyon kíváncsiak, emiatt könnyen taníthatóak. A könnyű relatív egy jákóhoz képest, de nekem rengeteg hullámosom volt, a nimfa szelídítése hozzájuk képest úgy ment, mint kés a vajban. Bár ez is papagájfüggő.
Nagyon szeretnek mozogni. Az egyik nimfám nem szeret repülni, de ő szerintem kivétel. Csinál napi egy egészségügyi kört a lakásban, aztán onnantól mindenhova gyalog megy.
Étel: a fentebb leírtakat ki kell egészítenem a főtt krumplival és a főtt tojással. Mindkettő nagyon fontos, nagyjából kéthetente kell nekik adni. Természetesen só nélkül és sokáig főzve.
Vastag, permetezetlen gyümölcs-, fűz-, akác- vagy nyírfaágakat tegyél be ülőrúdnak, amit kb félig tud csak átfogni a lábával, így a karomkoptatás megoldott. A friss fűzfában (levelestől, rügyestől) rengeteg vitamin van, csemegének is kiváló. Csőrkoptatásról, szépiáról is gondoskodj.
A kalitkában mindig legyen madárhomok: kell az emésztésükhöz, ezzel zúzzák össze a magot. Én a kalitka aljára teszem, és takarításkor csak kiöntöm, szeretnek benne keverni. De sokan tálkába teszik: vagy egy etetőbe külön, vagy a kalit aljára egy kis edénykébe. Mindegy, csak legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!