Hogyan lehet etetni egy fekete rigó fiókát?
Mi találtunk egyszer egy ilyen fiokát, azt könnyen etettük, szinte követelte a kaját.
De két nap után elpusztult. Tartok tőle, hogy halálra etettük. Rengeteg gilisztát, szövskét meg ilyesmit adtunk neki. Szerintem tul sokat...
Önállóan még nem tud enni, azért hagyta ott a rovarokat, amiket odatettél neki. Csipesszel próbáld a csőrébe tenni a finomságokat, amiket az anyja is ad neki. Neten rá tudsz keresni, hogy mi a természetes tápláléka. "Táplálkozás: Cserestölgyesben öt éven keresztül végzett vizsgálatok szerint a fiókanevelés idõszakában fõként hernyókat (sodrómolyok, tollascsápú araszoló, kis téliaraszoló, kis és közepes fésûsbagoly), bogarakat (futó-
bogarak és azok lárvái, pattanók, cserebogarak), lószúnyogokat és gilisztákat zsákmányoltak. A fiatalabb fiókákat fõleg a lágyabb, kevésbé kitines állatokkal (hernyókkal, gilisztákkal) etették a szülõmadarak. Az idõsebb fiókáknak több keményebb táplálékot (bogarakat, ikerszelvényeseket) adtak." forrás: [link]
Egyébként lehet, hogy te is, meg a fióka is jobban járnátok, ha egy vadasparkkal vagy egy madármentő központtal beszélnél, lehet hogy ők meg tudják gyógyítani. Ha esetleg ugyanis a szárnya is törve van, nem biztos, hogy az magától összeforr úgy, hogy megtanulna vele repülni.
Pont mint a miénk. A miénk símán kikapta az ujjaim közül, de két napig élt csak. De addig rengeteget megevett.
A túladagolásra gyanakszom. Nem tűnt sérültnek és nagyon eleven, életerős volt.
Sajnálom, hogy elpusztult a fióka, én az ezután idetévedőknek igyekszem segíteni.
12 napja a macskáim elől mentettem meg egy fiókát.
bevittem a műhelyembe -azóta ott etetem.
Én rögtön tasakos Kite-Kattot és Whiskast adtam neki
kézzel reggeltől estig kb. másfél-két óránként. Kezdetben elfeleztem a tasakokban található darabkákat, mert túl nagynak találtam és meghámozott apró édes cseresznyedarabkákat is adtam a madárnak. Étkezésenként 4-6 szem macskakajával indultunk.
8-10 nap után elegem volt belőle, hogy nem eszik önállóan,
elkezdtem hosszú vékony lapos végű pálcáról etetni.
a pálcára tapasztottam a macskakaját és addig mutogattam neki, amíg levette róla és megette. Két nap után a pálcával elé tettem a kaját és tegnap már maga elől evett.
Estére tányérba kapta az ételt. Most már onnan eszik. Vizes tálkája is van. Ma már ezeket leraktam a földre. Kezdetben úgy kapott vizet, hogy vattát áztattam vízbe és azt csöpögtettem a szájába.
Most megvárom, hogy elveszítse a pihét a fejéről, kinőjenek a farktollai és biztosan repüljön, utána mehet a szabadba. Aggódunk, mert nagyon barátságos, kifejetetten aranyos madár. Kint meg a macskák és a dolmányos varjak
leselkednek a fiatal madarakra.
Ha már majdnem akkora mint egy kifejlett rigó, ne fogjátok be!!! Én pont most találtam egyet aztán felmentem a netre hogy hogyan kell etetni.
Nem kell!! ezek direkt hagyják el a fészküket mert már nem férnek el a kis fióka tesók egymás mellett.
De a szüleik még a földön etetik őket.
A legjobb amit tehetsz, ha bezárod a macskát addig:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!