Tarthatok kacsát és tyúkot panelban?
Ha találkoztál már ilyen állatokkal élőben, akkor tudhatod, hogy nem.
Mint az ábra is mutatja, ilyen csak a filmekben van.
Azt elismerem, hogy teljesen barátságosak és ragaszkodóak, tényleg igazi személyiségek. Viszont a takarításról nem ejtettél szót, ezek az állatok nem nevelhetőek szobatisztaságra.
Csípem őket, de egyszerűen nem lehet házban tartani őket.
bevallom, erre már nem pontosan emlékszem, de volt egy kis ládikója, alommal, vízzel, ennivalóval, abban volt éjszakánként, többnyire oda kakilt. a kiscsirkék és fiatal tyúkok még nem híg zöldesbarnát produkálnak. azt hiszem, olyan kis szárazabb hurkácskák voltak, mint a pici kukacok - de erre nem esküdnék meg, elég kicsi voltam. ha kivettem, figyelnem kellett, h velem legyen vagy a kígyóban aludjon (azt órákig csinálta) és ha láttam, h kakilt, szólnom kellett és vissza kellett raknom, h a többi oda menjen. a dobozt anyuék takarították. persze egy idő után tényleg kezdett lehetetlenné válni a helyzet számunkra és számára is, mégiscsak egy emeleti parkettás lakás volt... ekkor költözött a nagyihoz. biztos vagyok benne, h a szüleim sokat takarítottak utána, így visszagondolva ezért is tartom olyan jófejeknek őket, amiért megengedték.
kérdező: Köszönöm :)
De bizony kiskorukban is teljesen híg, hiszen külön nem vizelnek, így adják le a folyadékot is. És mindegy nekik, hogy ládika vagy nem ládika, akkor pottyantanak, mikor rájuk jön. Gyakorlatilag óránként, vagy akár többször is. Ezért tartom lehetetlennek a házban tartást.
Én kiskoromban egy kiskecskét neveltem fel, hasonlóan aranyos volt, úgy ivott cumisüvegből, hogy közben az ölembe letelepedett :) Őt sem lehetett magára hagyni, és ő sem volt szobatisztaságra nevelhető. Hát, mi ezt úgy oldottuk meg, hogy én költöztem ki, én aludtam vele minden nap sátorban vagy szabad ég alatt az udvaron :) Nekem is jófej szüleim voltak, ők meg ezt tolerálták, pedig biztos nagyon aggódtak.
nem nagyon de kínai törpeförjet igen:)
ők is repülés képtelen madarak
és egy 100x50-es ketrecben (ferplast, felszerelés nélküli) tarok 4 nőstényt
egy 60x40-esben meg 1 hímet
a nagy ketrecben van a kettő sarokban ilyen "emelet"+létra (ferplast gyártmány nyuszinak, tengerimalacnak)
a hím ketrecében van egy kis "házikó"
az etető + az itató: mindkettő egy-egy nehéz kerámia edény amit a sarokba lehet rakni... így helyet spórol:)
nagyon szeretnek a szénában "turkálni" ezért azt szoktam a házikóba ill az emeletek alá rakni:)
amúgy a ketrec alján sima kisállatforgács van:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!