Gyöngytyúkokat érdemes tartani?
Nekem nagyon tetszenek, szerintem az egyik legszebb baromfi.
Viszont azt hallottam róluk, hogy nem kifejezetten háziállatok. Tudnak repülni, vadak és hangosan rikácsolnak, zavarják a környezetet.
A húsa milyen ízű? Aki evett már gyöngytyúkhúst, annak kíváncsi lennék a véleményére.
Voltak. Befogni nem lehetett őket, külön portyáztak a kertben, repültek a fára is, szomszédba át. Éjjelre a baromfiudvar közelében vannak (annak kerítése vagy az melletti szilvafa).
Húsa vad jellegű, száraz, de isteni leves készül belőle.
Nekem személy szerint tetszenek. Tudtad, hogy vannak szürke meg fehér színben is?
A hangjuk egy borzalom! Valamitől megijednek, percekig nyomják. Jobb, mint egy jelzőkutya.
A tojása kisebb, hegyesebb, héjja jóval keményebb, mint a tyúké.
Nekem is voltak 2 éve. Kiscsibének még aranyos volt.....aztán megnőtt. Előszöris: A férgeket nem riasztja el a hangjuk. A padlásunkra nyestek költöztek, a terménytárolóba egerek.
másrészt felnőttek és szépen sorban elrepültek. Egyet se tudtam megkóstolni, mind elcsavargott. :(
Szerintem is szépek nekem van 1 pár
Miért ne lennének háziállatok?
Nagyon is tudnak repülni nekem 2 szomszéddal arrébb repült.
De ha egy kicsit levágsz a szárnyából akkor nem tudnak.
Hangosan rikácsolnak??? Engem nem zavarnak és az meg nem érdekel hogy zavarja-e a szomszédot.
És egy pár jó tanács:
Ha gyöngytyúkokat tartassz ne nagyon engedd össze rendes tyúkokkal mert a gyöngytyúk bántsa a tyúkokat!!!!
És legyen nagy helyük mert szeretnek szaladgálni.
Az ólba meg tegyél 1 kis létrát szeretnek magasan ülni!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!