A hullámos papagájnak ha egyedül tartják sok a 8 óra magány?
Köszi!
Az első válaszolónak: papagájról van szó, nem emberről. Azt pl. tudom hogy a kutyám lazán kibírja ha utána (vagy előtte) futtatom egy jó 30 km-t, de papagáj terén nincs tapasztalatom, ezért kérdeztem. Egyébként ha már magamból kell kiindulni, én simán ellennék egy kalitkában 8 órát mondjuk egy jó könyvvel, kajával, piával. Ha erre az a felelet, hogy a papagáj nem tud olvasni, akkor ez máris rávilágított a válaszod gyenge pontjára, nevezetesen a papagáj nem ember.
Azoknak van - szerintem is - igazuk, akik azt mondják, nem szabad(na) egyedül tartani hullámosokat. Ezek a madárkák nemcsak hogy párban szeretnek lenni, de természetes élőhelyükön több százas vagy ezres csapatokban élnek. Oké, ez itt nem az ausztrál vadon, de a gének azok gének, őket nem lehet becsapni...
Már jó ideje foglalkozom madarakkal, hivatásomból adódóan pedig emberekkel, úgyhogy valamelyest ismerem mindkettejüket, ezért jól tudom, hogy teljesen felesleges és értelmetlen győzködni a fentiekről azt, aki egy szelíd hullámost akar magának. Úgyhogy inkább próbáljunk valami olyan megoldást találni, amely mindenkinek: madárnak és embernek egyaránt megfelel.
Nálam már több, általam nevelt madárgeneráció tapasztalata az, hogy ha kézzel nevelt, tehát kicsi kora óta az embert társául elismerő hullámos ha így munkanapokon, ismétlődően magára hagyják néhány órára, egyáltalán nem viseli meg. Alkalmazkodik ehhez az életritmushoz s inkább nagyon várja haza a gazdit. Addig pedig az egyedüllét alatt többnyire alszik, nagyon keveset játszik. És ez nem feltevés, hanem tény, mert egy kedves ismerősöm, az általam neki felnevelt madárkáját "webkamerázta" miközben munkában volt :) (éljen a maximalizmus! :) ). Amikor hazaérkezett, akkor persze onnantól kezdve kifulladásig ment a közös játék, vagy csak egyszerűen hagyta, hogy a fején trónoljon stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!