Mi a baja a hullámos papagájomnak?
Eléggé. Az egész konyha elég gázos hely, szóval a teflonból felszabaduló káros vegyületeket még csak nem is látod. A gőz segíti a bacik szaporodását, a hagymától meg Te is tudod, milyen reakciókat vált ki szeletelés közben.. és ez csak a jéghegy csúcsának töredéke, ami miatt a konyha tiltólistás.
Cáfoljon meg, aki pontosabban tudja, de valahol úgy olvastam, hogy a főzőtértől minimum 5 méterre kell elhelyezni a kalitkát, onnantól nagyjából biztonságos.
Köszi a segitséget :)
szoval ha nem a konyhába van a kalitka akkor is árt nekik a gáz ha csak odarepülnek?
Gyümölcsfát (nem permetezett), fűzfaágat, akácágat.. Ezek a leggyakrabban előfordulók. Nekem fűzfa van bent,nem hinné az ember, de könnyen lehet rajta találni két-három centi átmérőjű ágakat is. Ez azért kell, mert az ülőrúd akkor praktikus (nem kell vágnod a karmát túlnövés miatt) és kényelmes, ha a madár nem tudja átfogni, a felét éri csak át a lába, és a körmei emiatt ráfekszenek a felületére.
Én vágtam két sokfelé ágazó, emiatt különböző vastagságú ágakból álló darabot, így nem sima rúdjuk van, hanem konkrét faáguk.
Az előkészítésnél én dörzspapírral először ledörzsöltem a felületét, hogy a közvetlen kosz és egyéb dolgokat leszedjem, majd enyhén sós forró vízbe tettem 10 percre. Száradás után be a kalitba, azóta öröm és boldogság van.
Soha nem szabad nekik adni narancsot, káposztát, karalábét, karfiolt, spenótot, sóskát, kelbimbót, paprikát, avokádót, citromot, fekete napraforgót, mogyorót.
Ehetnek almát(mag nélkül), ananászt, szilvát(mag nélkül), fügét, datolyát, házi salátaféléket(ritkán kapjanak)(bolti permetezés miatt mérgező), barackot(mag nélkül), banánt, kivit, paradicsomot, epret, diót(még véletlenül se legyen avas), sajtot(trappistát)(mértékkel), szedret, zellert(keveset), petrezselymet(keveset), mangót, málnát, cseresznyét(mag nélkül), meggyet(mag nélkül), szőlőt, dinnyét, főtt krumplit(nyersen mérgező), répaféléket, tököt(főve), kukoricát, uborkát, céklát, borsót(főve), babot(főve), lencsét(főve), főtt rizst, főtt tojás(30 percig főzve), szárított kenyeret(mértékkel), háztartási kekszet.
Minden gyümölcsöt,zöldséget alaposan megmosva és ha nem bio héj nélkül ehetnek.Tojást,krumplit,rizst,stb. csak vízben szabad főzni a madaraknak só,stb hozzáadása nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!