Tenyleg igaz hogy ha a hullamos papagaj egyedul van akkor hamarabb elpusztul?
Istenem, mennyi olyan ember osztja itt az észt, aki semmit sem ért a madarakhoz.. És még csak nem is hisznek annak, aki szemmel láthatóan/olvashatóan igen...
Nem "kis butusok". Ne tegyetek be nekik tükröt, akkor sem, ha milyen kis cuki. Utána érvelsz azzal, hogy jó neki egyedül: na szerinted miért nyalogatja azt a tükröt? Mert azt hiszi, hogy ott van a párja.. Mert NEM jó neki egyedül! Örül, hogy lát fajtársat egy több száz fős kolóniából kiszakított, egyedül élő madár...
Illetve a 68%-os "barátunkhoz" még annyit: büszke lehetsz rá, hogy elkövetted az összes merényletet azzal a szegény kis madárral. Szinte teljesen biztos vagyok, hogy semmi közöd a papagájokhoz, csak leírtad teljesen az ellenkezőjét annak, amilyen bánásmódot igényelnek, majd várod, hogy pár amatőr bedőljön neked, vagy összeugraszd a népet..
Szánalmas egy próbálkozás, de irigyellek, hogy erre mind van időd..
Biztosan már vagy 20 éve foglalkozol hullámossal, hogy ennyire tudod nem?
Vagy csak nem az egyiknek vagy a pszichológusa???
Na okoskám ennyire értesz hozzájuk?
Egyet azért lehet tartani mert akkor nagyobb a valószínűsége, hogy meg tanul beszélni és baromira nem magányos hiszen ott van neki a gazdája az ember!
De okosak vagyunk nem???
Kutyából is egyszerre 4-et veszel baromkám?
Szerinted minek neki az ember???
Azért mert te vagy a gazdája!!!!
Ha nincsen párja veled van el!!!!
Okos ember!!!
Most kibukott belőled az értelmi szinted:) Igen, majd 20 éve foglalkozom papagájokkal, míg Te felelőtlenül csak "tartod" műpapagájostól, tükröstől, és "nem egnedem ki, mert beesett a szekrény mögé, jajj"-ostól.
Gondolkozz el azon, hogy milyen tanácsokat osztogatsz, és próbálj értelmes emberként kommunikálni.
A Te életed ott rontod el, ahol akarod, másét, és a papagájáét, jó lenne, ha nem tennéd.
Na jó ember!
Honnan tudjam, hogy értelmes fejjel nem-e kis 10 éves takonnyal vitatkozom-e?
És, hogy a kérdésre is válaszoljak:
Nem élnek rövidebb ideig az egyedül tartott papagájok, ha megfelelően foglalkozol velük, és Te válsz a társává. Ha egyedül vegetál, akkor a depresszió megrövidítheti az életét jócskán. A legkiegyensúlyozottabb madaraknak persze van egy párjuk, aki fajtárs, és itt elmondanám megint: oltári nagy baromság, hogy párban nem lesznek szelídek. Ez nem ettől függ. És ennek is meg van a trükkje.
Azért sem javasolt egyedül tartani a papagájt, mert feltételezem, nem vagy vele a nap 24 órájában. Abból 8-at tegyük fel, dolgozol, ugyanennyit alszol, boltba mész, főzöl, jössz-mész, a madár lát belőled jóesetben napi 1-2 vagy 3 órát. Ez nem helyettesíti a párját.
Valószínű, Te vagy a kis taknyos, pláne ezzel a stílussal. Ideje lenne visszavenned, és belátni, hogy, ha valamihez nem értesz, akkor vagy ne szólj bele, vagy fogadd el a tapasztaltabbak véleményét. A felettem szóló válaszadók is megmondták, hogy nem egészen úgy működnek a dolgok, ahogy gondolod, de Te továbbra is sértegetsz másokat, és szajkózod a hülyeségeket.
Kedves Kérdező, remélem ki tudod szűrni a hasznos és haszontalan tanácsokat, és biztos vagyok benne, hogy el tudod dönteni, kinek a tapasztalatára lehet hallgatni.
A vitát a fenti kommentelővel (nem válaszadóval) részemről befejeztem:)
Vegyél akkor egy egész tenyészetet! :)
De majd úgyis a kérdező eldönti mit tart helyesnek!
Ennyi észlénykém!
Na tényleg én vagyok a kis porbafingó! :)
A cikkek között is van ugyanolyna szenny, mint ahogyan egy testépítő 5 percben elmondja, hogy fogyj le, hogyan izmosodj, a kiskegyedben meg olvashatod a baromságokat.
Két normális oldal van a papagájokkal kapcsolatban amit érdemes elolvasnod az a
vad-szepsegek.eoldal.hu
és a papagajidomitas.blogspot.com-on a papagájtartás régen és most című ebookot.
Egyébként előbb hal meg az egyedül tartott papagáj, mert egy ilyen fajtánál, ami egy évben 3-4* is költ, a reproduktivitás óreiási, a cérnyomása megnő, nem bírja magát levezetni, és könnyen kialakul szívroham.
Minden fajta a fajtársával van el, főleg a papagájok, hiszen nem domesztikált fajokról van szó, hanem megegyeznek az ösztöneik a vadon élő társaikéval.
Kár verned itt magad, hiszen te si tudod, hogy hülyeséget beszélsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!