Fiú vagy lány a nimfám?
Utolsó vagyok!
Csak az első kép jó, a többi használhatatlan, mert a vaku bevillant nagyon!
Nagy valószínűséggel hím lesz, mert sárga az arca! :)
Nem lehet 7 hónapos!!!! A képeken egy ivarérett azaz 1 éves vagy idősebb hím vadszínű nimfa van.
Vedlik? Mert a sárgás farktollainak már ki kellett volna hullnia vagy hamarosan ki kell hullnia mert a hímeknek ivarérett korban szürke a farktolla.
Nekem azt mondták,hogy 7-8 hónapos...Húsvétkor vették a gyereknek és akkor volt 2-3 hónapos,egész fiatalon vették...ami hihető,mert tényleg nagyon szelíd.Egyfolytában simogatni kell,ha kint van,le se lehetne vakarni...:)
Igen vedlik,esnek ki a sárga tollak...de én nem vagyok benne biztos,hogy fiú...Ugyan hangokat utánoz,láthatóan teljesen máshogy viselkedik,mint a lány madaram,de nem fütyül,nem énekel...Nekem elötte volt egy fiú nimfám,ő olyan egy éves korára kezdett énekelni...Ha azt mondod elmúlt egy éves...hát nem is tudom...
A legtöbb színváltozatnál megtalálható az ausztrál laposfarkúak jellemzője, a szárnytollak fonákoldalán lévő fehér(sárga) pöttysor. A minden egyes tollaszáron lévő egy(nimfáknál akár 3 is lehet) pötty a szárnyat széthúzva szabályos sorban helyezkedik el. Amennyiben a már átvedlett cirka féléves madárnál ez hiányzik, úgy hím, ha megvan, úgy tojó ivarú.
A hímek felismerésében általában segít a hangjuk is, mivel már féléves kortól hallatják jellegzetes kiabálásukat.
Utolsó vagyok megint! (ha így hívsz :D, amúgy azt azért írtam, hogy utolsónak én írtam egyet, és azután még 1-et! :) )
Szerintem is hím lesz, amint már azt írtam! De amúgy minden madárnak más az egyénisége, mások a tulajdonságai, stb! Szóval egyik énekel, a másik nem nagyon... De amúgy lehet, hogy csak akkor énekel, amikor te nem vagy ott! ;)
És foglalkozz vele sokat, hallom szelíd, alig lehet levakarni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!