Gond ha a nimfám nagyon oda van a tükörképéért?
Nagyon szereti magát nézegetni a tükörben
Tudom hogy nem tudják a nimfák hogy amit látnak az önmaguk.
Ha bevan zárva a kalitkájába akkor egy kis idő után kiabál visít hogy ki akar jönni gondolom ez a azért van mert látni akarja "azt a másik nimfát".
Nem lesz gond ha ezek után hosszabb időre vagy talán örökre nem lenne tükör előtt???
Itt van a kis jószág =) : http://www.youtube.com/DomVideoz
Ja és elfelejtettem odaírni hogy AZ ÁRNYÉKÁT IS IMÁDJA :D
néha ott alszik az ágyon lévő párnán =)
Nemhiszem hogy nagyon magányos lenne mert itt vagyok én és a bátyám és nagyon kötődik hozzánk ha megyünk el tőle utánunk repül a vállunkra/fejünkre.
Egy nőstényt nem vennék mellé mert akkor majd jönnének a picinyek és az nagyon nagy felelőség lenne.
hímet csak későbbre gondoltam, úgy 4-5 éves korára
ő most decemberben lesz 2 éves
Az a baj, h ami most cuki, később hatalmas probléma lesz. Mint, ahogy ti is felismertétek, azt hiszi, hogy az egy másik papagáj, és szerelmes a tükörképébe. Ez fog egy idő után, több, mint valószínű, átcsapni agresszióba. Egy tükörpapagáj nem azokat a reakciókat adja, amiket ő vár, most még elfogadja, de később idegesíteni fogja. Illetve, ha most szelíd, van rá esély, hogy elvadul, ha a tükörrel történik valami, vagy bejön a fenti szociális probléma.
Ha nem akartok rosszat a madárkának, sürgősen szerezzetek be neki egy párt. Ti nem tudjátok helyettesíteni a fajtársát, hiába vagytok mellette állandóan. És most sem Ti érdeklitek a legjobban, hanem a tükörben lévő "fajtárs", akit hív, aki után visít. Tehát igenis kell neki egy hasonló lény, ne mondd, h nem. Könnyebb két papagájt tartani, mint egyet.
A tükröt pedig mégegyszer írom, addig szedd ki, míg nagyobb kárt nem okozol vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!