A szerintetek tojó (zöld) hullámos papagájom csőre feletti része elkezdett barnulni! Ez mit jelent?
Régebben nagyon VILÁGOSkék volt, az orrjukak körül peig fehér!
Pár napja elkezdett barnulni ez a rész! (a csőre feletti rész, nem csak az orrjukaknál)
Orrlyukak körül fehér=tojó.
A barnulás miatt nem kell aggódni, valószínűleg ivarérik.
Köszi!
Amúgy kézhez van szoktatva, de mostanában csipkedi az ujjam! :D Ez a felnőtté vállástól van?
Meg nemrégiben hoztam neki párt, de kiderült, hogy az is tojó, mert a csőre feletti rész sötétkék, az orrjukainál pedig világos kék! Lehetnek együtt? Vmikor kergetik egymást, de vmikor vakargatják egymást és elvannak...
Ja és még az, hogy azt hallottam, hogy két tojó is tud párosodni! Ebből lehetnek fiókák?
Mert amúgy nem szeretnék tenyészteni! :)
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:46
Na ez a bökkenő!
Vki azt irja, hogy a kék az biztos hím!
Vki meg azt, hogy ha az orrjukaknál világosabb színű, akkor tojó!
Most akkor mondja már meg valaki a tutit! :S
A tenyésztők is az orrlyukak körüli fehér karikát nézik tehát ez egy biztos módszer. A 16:46-os válaszoló állítását már az én hullámosom megcáfolja mert neki amíg nem tojt kék volt a viaszhártyája fehér karikákkal az orrlyukai körül.
2 tojó ha párosodik akkor tojhatnak terméketlen tojásokat de fióka sose lesz belőle.
Ha nem okoznak egymásnak súlyos sérülést akkor együtt maradhatnak. Ha nem akarod őket tenyészteni akkor mindegy hogy 2 tojó vagy 1 hím 1 tojó mert csak az a lényeg hogy jól kijöjjenek.
Az ivaréréstől minden papagáj csipkedősebb és máshogy viselkedik mint azelőtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!