Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Milyen neműek a hullámos...

Milyen neműek a hullámos papagájaim?

Figyelt kérdés

Ma hoztam a papagájomnak egy párt a rokonomtól (tenyésztő)!

De biztosra nem tudta megmondani, hogy hím vagy tojó -e, ezért a ti segítségeteket kérem!

Amikor beraktam a tojómhoz, ami szintén nem biztos, hogy tojó... Szóval beraktam, először a tojóm, Kivi elkezdte csipkedni az új hullámos farktollait, az elkezdett repkedni... Stb! Lenyugtattam Kivit, utána már nem volt agresszív, vakarta az új hullámos nyakát, feje oldalát..

Azóta békében vannak és egymás mellett ülnek!

Szóval állapítsátok meg nekem, hogy melyik a hím és melyik a tojó!

Képek:

[link]

[link]

[link]

Továbbá azt olvastam, hogy az a tojó, amelyiknek az orrjukai körül elhalványodik a szaruhártya színe!

Ez igaz?, mert akkor mindkettő tojó.. :S

2011. aug. 20. 20:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

2 hím nem rak tojást de párosodhat. 2 tojó ha párosodik ha nem tojhat terméketlen tojásokat.

Amikor 1-2 hetente főtt tojást kapnak ne hagyd őket sokat enni belőle. Kevés zöldet kapjanak. Naponta adj nekik magot de mindig csak 1 napra elegendőt. A játékokat tedd úgy hogy ne érjenek a hátukhoz. Párzási időszakban vagy ha olyat csinál az egyik ami arra utal hogy tojni akar(pl.sokat ül a kalitka sarkában)akkor este előbb legyen nekik sötét és reggel később legyen világos abban a szobában ahol vannak. Kint ne hagyd hogy befészkeljék magukat valahová.

2011. aug. 21. 21:15
 12/13 A kérdező kommentje:
Oké, most egy hétig úgysem lesznek kint, mert holnap megyünk Balatonra 1 hétre! Nagymamám gondoskodik róluk.. Vagyis.. Ő eteti őket!
2011. aug. 21. 21:17
 13/13 anonim válasza:
Meg lehet állapítani a toll színük és az orr színük alapján.A kék színű orrú és tollú fiú a zöld tollú és sárgás orrú pedig lány.
2012. nov. 12. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!