Lisztkukacot lehet neki adni pláne ha eszik magától akkor megmarad
2011. aug. 18. 21:49
23/30 anonim válasza:
Állatkert, vadaspark. Nem fogjátok tudni elengedni!
2011. aug. 19. 06:27
24/30 anonim válasza:
Szia!
Én írtam, hogy már neveltem egyet (a válasz írója 76%- ban hasznos válaszokat ad) lisztkukaccal etettük, de rakd be egy jól szellőző cipős dobozba, és csak etetésnél vedd ki. Ez nagyon fontos a későbbiek miatt, mert úgysem tarthatod meg, mert ez a madárfajta a kolibri félék családjába tartozik, és egész életében repül ( még amikor alszik is) csak akkor nem, ha kotlik. Ha már kimászik a dobozból, akkor rá egy hétre engedjétek szabadon ott ahol találtátok, vagy ahol vannak sarlósfecskék. Ami még nagyon fontos, hogy vizet is adjatok neki. Sok sikert hozzá, remélem segítettem
2011. aug. 19. 20:58
25/30 anonim válasza:
A cipős doboznak igazán jól megerősödik, utána szokott az első repülésénél olyan szépen lezuhanni két perc után, hogy öröm nézni...
2011. aug. 20. 06:04
26/30 anonim válasza:
Biztos jobban tudod, ha már te is neveltél ilyen madárkát... Van eszük, a természetben is csak akkor jön ki a fészekből, ha már teljesen tud repülni...
2011. aug. 20. 12:47
27/30 anonim válasza:
Persze hogy van eszük. És úgy cirka 50-60%-ban el is pusztulnak.
2011. aug. 20. 13:59
28/30 anonim válasza:
Na mindegy, te biztos egy nagy biológus vagy, azért tudod ennyire, amúgy is írtam, hogy az első próbálkozás után 1 héttel, de te biztos itt voltál, és jobban csináltad volna
2011. aug. 20. 14:24
29/30 anonim válasza:
Tök mindegy, csak jelezni akartam, hogy az otthon mentett madarak nagy része, főleg a pátyolgatott, nem mozgó egyedek másra nem jók, mint egy-két napon belül más ragadozók táplálékává válni.
Én nem csinálnám jobban, mert itthon nincs felszerelésem, nincsenek röpdéim, hogy egy hangyányit nagyobb esélye legyen a túlélésre...
2011. aug. 21. 07:56
30/30 anonim válasza:
Sajnos a fiókák, és sérült felnőtt madarak esetében is sokszor kevés, ha csak eléjük rakjuk az élelmet. A csőrét óvatosan kinyitva, csipesszel bele kell tenni a kaját, mert különben pár napig élhet csak! Ami minden madárnak jó, reszelt sajt, tojásfehérje, lisztkukac, baromfi, vagy marha darált hús, szőlőcukor oldatba mártva! Ettől hamar erőre kap, ha nincs nagyobb baja, és 1-2 nap múlva már magától is elveszi a csipeszről az élelmet. Ha élénk, tollászkodik, ön állóan eszik, és repül, akkor szabadon kell engedni, lehetőleg egy csendes, macska-mentes helyen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!