Milyen madár ez? 3napja etetjük, látszólag egészséges de nem repül. életben maradhat az anyja nélkül?
Http://kep. Psharing.com/573937. jpg
http://kep. Psharing.com/573939. jpg
SAS xDD
amúgy ez valami fecske-féle,(lehet hogy tényleg sarlósfecske)
azért érdekelne, mivel etettétek, ha azt sem tudtátok, hogy mi...
vigyétek el egy állatkertbe v vadasparkba!
Akár sas, akár fecske, vagy bármi más, az biztos, hogy a madarak családjába tartozik. Ez esetben viszont csak akkor fog repülni, ha a szülők megtanítják rá.
A galambokat számtalanszor néztem:
Először csak kicsalták a fészekből, és csak akkor kapta meg a mama szájából a kaját.
Utána a mama kb. 50 cm-rel alacsonyabb helyre szállt, mint a fióka, hogy az kénytelen legyen egy kicsit lentebb ugrani, s közben meg kellett neki tanulni azt is, hogyan kell utána megkapaszkodnia. Később növelték a távolságot, ahhoz már egy kicsit repülnie is kellett. Miközben a mama csalogatta, a papa ott volt mellett, noszogatta, egy kicsit finoman a csőrével bökdöste is, mire a fióka el mert indulni.
Utoljára jött az, hogy felfelé kell neki repülni ahhoz, hogy a kaját megkapja. Naponta többször, heteken keresztül. Persze nekik az volt az előnyük, hogy a szárnycsapásokat is be tudták mutatni, de szerintem akár fecske, akár sas, valamennyi "veleszületett" képessége ezen a téren már van.
Neked is meg kellene próbálnod ebből legalább az első lépéseket megtetetni vele, a fészekből mindenképpen ki kell csalni, vagyis a kaját ne rakd az csőre elé, fokozatosan növeld a távolságot, stb. stb.
Szeretném azért tudni, hogy ezen a téren mit sikerül elérned, mert ha nem tanul meg repülni, nem sok jövője van a szabadonengedés terén.
Utolsó vagyok!
Nem azon agyalok, hogy fecske vagy mi, hanem arról írtam (ha elolvastad volna), hogyan lehet megtanítani repülni!
Egyébként ha tudnád, hogy a fecskék a levegőből és egyéb helyekről az apró kis bogarakat, kukacokat szedik össze, nem lenne ilyen kérdésed!
Már tolla van, minimum 2-3 hetes vagy még több is.
Még az is lehet, hogy ahol találtad, valahol ott van a fészke, és a szülők még mindig keresik. Ha megtalálod és visszarakod, majd ők etetik tovább, nem kell neked ezen golyóznod.
A válaszadásomkor még ő volt az utolsó--->
A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.
Еgyébbként ha elolvastad volna.. nemrég jöttünk rá hogy milyen madár!Nem születik mindenki ornitológusnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!