Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Galamb-kérdés. Mit csináljak?

Galamb-kérdés. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Ma találtunk egy galambot és hazavittük. Megsérült a szárnya, olyan furcsán lóg, lehet, hogy eltört. Mit csináljak? Nem lehet valahogy sínbe rakni vagy valami? Egyébként meg van gyűrűzve. A gyűrű számából kilehet deríteni, hogy ki a gazdája?

Egyáltalán mit kell neki enni adni? Ma estére betettem egy dobozba és raktam elé magkeveréket meg vizet. Jó ha ezzel etetem? És mit tudnék még csinálni, hogy jobb legyen neki?

2011. aug. 13. 20:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Köszi a jelentkezést!

1. Ha felülsz egy bicajra (lehetőleg reggel minél korábban) akkor lehet látni az égen, amikor egy csapatban indulnak a galambok a mezőre. Az útmutatót adhat, hogy merre lakhat az a valaki, akinek sok galambja van.

Ha erről lemaradtál, akkor még van esély, hogy a tető-gerincet nézed, mert nem biztos, hogy mind rögtön kirepül. Az is meglehet, hogy az állatorvos tud többet, vagy gyógyszertárban (ahol állat-gyógyszereket is árulnak).

2. Levágni nem érdemes!

Nemcsak azért mert annál sokkal értékesebb, hanem mert a galamb húsa csak kb. 4-6 hónapos korában élvezhető igazán. Ha ezen már gyűrű van, biztos van minimum 2 éves, sosem tudod megfőzni puhára még jószerivel kuktábana sem. De ha megtaláljátok a gazdáját, és megkérdi mivel tudja meghálálni, egy pár kisgalambot biztosan fog tudni adni, amelyiknek finom a husija.

2011. aug. 14. 21:30
 12/14 anonim ***** válasza:

Szia-szia!

Az jutott eszembe, hogy néhány feliratot csinálhatnál, a település központjába üzleteknél, postánál, takarmány-boltokban, állat-eledel boltokban, (ahol kölest árulnak), egyéb forgalmas helyre kiragasztani:

"Törött szárnyú értékesnek tűnő galamb keresi gazdáját. Különös ismertetőjele van! Telefonszám:........."

Ha valaki felhív, és tudja, hogy a különös ismertetőjel a gyűrű, a gyűrű számát nem biztos, hogy tudni fogja, azt mi sem tudtuk, hosszú évek után, melyik galambnak milyen száma volt.

Még valami!

Jó lenne betenni neki egy marék apró szemű sódert, kavicsot, az kell az emésztéséhez!

Sokáig nem célszerű tartogatnod, az neki sem jó, nektek sem. Ha egy-két napon belül nem jelentkezik senki, és a galamb eléggé virgonc, meg lehetne próbálni egy olyan helyen elengedni, ahol kb. 6-8 méter távolságban, felfelé min. 45-50 fokos szögben van elegendő röp-pályája, de ha kell, ismét meg tudjátok fogni. A galambnak minimum ennyi hely kell, hogy fel tudjon szállni, függőlegesben, mint a helikopter meg sem próbál felemelkedni, az neki nem elég. Ha viszont ezt a távot megrepüli és utána símán felszáll a tetőre, akkor hazatalál!

Majd jelentkezz, mi lett a sorsa! Nagyon rendes vagy!

2011. aug. 15. 07:39
 13/14 A kérdező kommentje:

Hééé nem akarjuk megenni :DD illetve apa igen, de nem hagyom X)

Egyébként minden megoldódott, ma jön egy öreg bácsi érte, innen a városból, mert kiderült, hogy nem is azé a manuszé, aki itt lakik a környékünkön ... Úgyhogy galambka megy haza.

Nagyon aranyos, széretnék néhányat tartani én is, de a szüleim tuti nem engedik.. :( Mert ez a galamb is a szomszédban van, ahol nem lakik senki, de ott meg nem tarthatnám hosszabb ideig, mert ugye nem a miénk. Itthon meg nem lehet, két kutya mellett.. :(

Na mindegy, a történet végül is happy end :))

2011. aug. 15. 12:00
 14/14 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy neked eszedbe sem jutott megenni, különben fel sem tetted volna a kérdést. Csak azért írtam, hogy ez a galamb már megfőzve nem jó, hogy a papád ne sajnálja az ebédjét.

Örülök, hogy megoldódott. Beszélj a bácsikával, hogy néha-néha szívesen elmennél hozzá "galambászkodni", ha ez nem is állna egyelőre másból, minthogy nézed őket, és tanulsz tőle. Biztosan nem zárkózna el, csak a címét ne feledd elkérni tőle. Amikor majd a saját jövedelmedből, saját magad által biztosított helyen tudsz beállítani egy állományt, akkor pedig a papádnak már nem lehet beleszólása. A bácsikától pedig akkorra sok mindent meg fogsz tanulni a tartásukkal, ill. a verseny-röptetéssel kapcsolatban.

Sok sikert, és minden jót neked!

2011. aug. 15. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!