Hogy lehet egyszerűen megfogni egy nimfapapagájt reptetés után?
Lehet kapni ezeket a kamikazee madárhámokat is.
www.kamikazee.hu
Reagálva az első válaszoló válaszára: vagy akár meg is lehet szelidíteni, és akkor sem vastag munkavédelmi kesztyű, sem lepkefogóháló nem kell.
Amúgy az enyémet, míg nem értette, mit akarok, addig a következőképp "tettem" vissza: repülés után mindig a kalitra száll, az a biztos pontja. (Bár az enyém nem is repül nagyon sokat). Amíg fél a kezedtől, addig óvatosan be lehet terelni az ajtón, értelemszerűen a kezeddel ellentétes irányba kezd oldalazni, ha közelítesz felé.
Később az ülőrúdját tartottam elé, amin aludni szokott. Azt ismerte, így automatikusan ráállt, be tudtam tenni őt a kalitba.
Szoktasd botra/kézre. Tanítsd meg neki hogy ha elé rakod az egyik ülőrúdját/ujjad akkor lépjen rá így be tudod tenni a kalitkába. A gyakori megfogás nagyon stresszes neki.
20:58
Szerinted ha annyira se szelíd hogy ráálljon az ujjára akkor hámhoz tudná szoktatni? A hám használatához teljesen szelíd madár kell. És a lakában miért kéne hám?
20:58as vagyok:
Nem kell itten lehurrogni, én csak tanácsoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!