Normális hogy a hullámos papagájom sípolva veszi a
levegőt miután gyorsan repült és kifáradt?
Figyelt kérdés
2011. júl. 27. 22:03
1/8 anonim válasza:
Nem. Valószínűleg megfázott. Ha tudod, vidd el orvoshoz.
2011. júl. 27. 22:25
2/8 anonim válasza:
nyilván nem normális. de egy állatorvos többet tudna mondani
2011. júl. 27. 22:28
3/8 anonim válasza:
Az én hullámosom ha elfárad a sok repüléstől liheg és kattogó hangokat ad ki kb.15 másodpercig de sípolni nem szokott. Csak ilyenkor veszi így a levegőt vagy máskor is? Eszik rendesen, nem gubbaszt sokat? Látsz rajta bármit ami megfázásra utal?
2011. júl. 28. 00:36
4/8 A kérdező kommentje:
Rendesen eszik, nem gubbaszt, és csak akkor veszi így a levegőt hogyha kifáradt repülés után. Meg néha szokott ilyen furcsa köhögésszerű hangot kiadni, de nem vagyok biztos benne hogy az köhögés.
2011. júl. 28. 12:13
5/8 A kérdező kommentje:
Lehet hogy azért fárad el ennyire repülés után mert most két hétig nem nagyon mozgott?
2 hétig nyaraltunk és addig az ismerőseimnél voltak akik nem igen engedték ki repülni. Lehet hogy azért sípol így mert sokáig nem repült?
2011. júl. 28. 21:57
6/8 anonim válasza:
Az én papagájom is szokta úgy venni a levegőt,de ő azért mert már öreg ,valszeg a tied is,mennyi idős?
2011. júl. 30. 11:22
7/8 anonim válasza:
Az én hullámosom ugyanígy van, 2 éves és makk egészséges. Amint kiengedem, körberepüli a házat, majd amikor visszatér hozzám, kattogó, csipogó hangot ad aztán leül, kicsit tátogó csőrrel lélegzik, széttárja a szárnyát (mert kimelegszik) de ez néhány másodperc után elmúlik és éli tovább a kis életét, beszélget. :)
A házi papagájok nincsenek úgy a nagy repüléshez szokva, mint a vadon élők, ezért nem is bírják olyan jól, nem kell megijedni. Ha nagyon sípol vagy szokatlan hangot ad ki repülés után (az említettől eltérőt), akkor érdemes orvoshoz vinni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!